BIST 9.984
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.427,35
HABER /  POLİTİKA

Baykal Fırattan geri kalmadı

CHP lideri Baykal, AK Parti'li Dengir Mir Mehmet Fırat'a ilginç bir benzetmede bulundu.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün CHP'ye veda ziyaretinin ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP lideri Deniz Baykal, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Baykal, bir gazetecinin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat' ın CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç'a yönelik sözlerini anımsatması üzerine, bu tür tartışmaların üslup ve içerik açısından iki ayrı yönünün bulunduğunu söyleyerek şunları belirtti:

"Üslup meselesine gelince, bu siyasi yaşamımızın bir temel sıkıntısı... Son açıklamaya bakınca görüyoruz ki, AKP'de en önemli, en sorumlu noktalarda görev yapanların polemik düzeyi, saldırı düzeyi, sokak çocuklarının küfür düzeyinin ötesine geçebilmiş değildir. Siyasette insanlar birbirine kızabilirler. Kızgınlığı ifade etmenin çeşitli yolları vardır. Ama, hala sokak çocukları terminolojisi içinde bir tepki ifade etme konumundaysanız bu, kaygı verici bir manzara demektir. Bunu bir kez dah a gördük. Anlaşılıyor ki, sokak terminolojisinin üzerine çıkılamamıştır.''