BIST 9.716
DOLAR 32,57
EURO 34,85
ALTIN 2.436,41
HABER /  POLİTİKA

Şahin mutabakattan umutlu

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, toplu görüşme sürecinden umutlu.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memurların toplu görüşmeleri sürecinde yapılacak çalışmalar olduğunu ifade ederek, ''Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de inşallah bir mutabakat imzalarız'' dedi. Sporist 2006 Spor Zirvesi ve Fuarına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memurların toplu görüşmelerine ilişkin soruları cevapladı. Bu konuya ilişkin dün yaptığı açıklamada, 2007 yılıyla ilgili hükümet olarak hangi ekonomik hedefleri önlerine koyduklarını ifade ettiğini kaydeden Şahin, şöyle konuştu:

''Biz memur maaşlarını, kamu çalışanlarının maaşlarını tayin ederken hangi yıl için uygulayacaksak, bunu o yıl gerçekleşmesi muhtemel enflasyon rakamlarını esas alırız. Benim söylediklerim kuşkusuz ki bunlardı. Bunun üzerinde bir artış memurlarımıza yapılabilir mi? Bu sorunun cevabını ben tek başıma verebilecek durumda değilim. Bunu şu anda ekonomiden sorumlu bakan arkadaşlarımızla görüşüyoruz, sayın Başbakanımızla görüşüyoruz. En son Pazartesi günü yapacağımız Bakanlar Kurulu'nda görüşeceğiz. Salı günü tekrar konfederasyon ve sendikalarımızla bir araya geldiğimizde inşallah bir mutabakat noktası yakalarız.''

Mehmet Ali Şahin, yarın gündemlerinde 4. maddenin olacağını, konfederasyonların özelleştirme nedeniyle işsiz kalan personelin durumu dahil birçok konunun görüşülmesini, bu konulardaki sorunların çözümlenmesi için yardım istediklerini, bu konuları görüşeceklerini söyledi. Bakan Şahin, ''3. madde en önemli maddedir. 2007 yılında memurlarımıza ne vereceğiz maddesi. Onu da Salı günü, Bakanlar Kurulu toplantısında hazır yapmış olacağız. Değerlendirirken, sanıyorum yeni bazı açılımlar gerçekleşebilir'' dedi.

''Müjdeli bir haber niteliği taşıyor mu?'' sorusu üzerine Şahin, ''Hangi haber müjdeli haberdir? Birine göre müjdeli, birine göre farklı değerlendirilebiliyor. O bakımdan şu anda enflasyon oranında bir öneri getirdik. Sendikalarımız, konfederasyonlarımız, kendi takdirleridir, bunu kabul etmediler. Bunu da anlayışla karşılıyorum. Daha önümüzde toplu görüşme sürecinde yapacağımız çalışmalar var. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de inşallah bir mutabakat imzalarız'' diye konuştu.