BIST 10.224
DOLAR 32,31
EURO 34,82
ALTIN 2.386,45
HABER /  POLİTİKA

Baykal Can Dündara şaşırdı

Mustafa filmini izleyen Baykal çok şaşırdı. Farklı bir Atatürk portresiyle karşılaşan CHP lideri, Dündar'ı eleştirdi.

Abone ol

'Mustafa' filmini beğenmeyen Baykal'a göre Dündar, Ergenekon'dan etkilenmiş.. 

Önceki gece galasına katıldığı filmle ilgili görüşlerini yakın çevresiyle paylaştı. Sabah'tan Şenol Ateş'in haberine göre Baykal filmle ilgili şu yorumu yaptı:

ERGENEKON'DAN ETKİLENMİŞ

"Can Dündar Sarı Zeybek'i yapmıştı. Şimdi 'Can Dündar 2008' olarak gördüm. Yani Türkiye'nin başta Ergenekon olmak üzere yaşadığı 2008 sürecinin yansıması olan Can Dündar yaklaşımı var." Baykal'ın eleştirisi şöyle:
YALNIZ ADAM

Atatürk'ün sofrası, içki içilen, coşku bulunmayan, sanki başarısız olmuş, bıkmış, umutsuz, yalnız ve yaşlı bir adamın sofrası olarak lanse ediliyor. Atatürk günde bir büyük rakı içen, kadınlara zaafı olan birisi olarak gösterilmiş. Zaafları olabilir. Ancak, Atatürk gibi bir adamın sofrası bu resim olamaz. Atatürk'ün sofrası Cumhuriyet coşkusunun yaşandığı bir sofradır.

Böyle bir filmde Atatürk için önde gelen algılama zaafları değil, eserleri olmalıydı.

Atatürk kendi döneminin tüm liderleri diktatör olduğu halde bu yönde hiçbir eğilimi olmayan bir liderdi. Hep çoğulcu demokrasi istedi.

Filmde, cumhuriyeti kurmak için birlikte hareket ettiği arkadaşlarını sonradan yemiş, onlara ihanet etmiş gibi gösteriliyor. Bunlar gerçek değil. Arkadaşlarına saygı duymuş, sevmiş ama devrimler sırasında yolları ayrılmış.