BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.472,01
HABER /  POLİTİKA

Askerden alternatif resepsiyon

Türban hassasiyeti devletin zirvesini böldü. Cumhurbaşkanı ve asker aynı saatlerde iki ayrı resepsiyon verdi.

Abone ol Cumhuriyet Bayramı’nı devlet erkanı, üç davetle kutladı. ‘Türban hassasiyeti’ yüzünden geliştirdiği ikili formülle Gül, Köşk’te öğle ve akşam resepsiyonları verdi. Org. İlker Başbuğ da generalleri Orduevi’nde eşli olarak ağırladı

GÜL’DEN İKİ AYRI DAVET

Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin doğal ev sahibi olan Gül, dün de aralarında askerlerin de bulunduğu devlet erkanını Çankaya Köşkü’nde eşsiz olarak öğle resepsiyonunda ağırladı. Resepsiyona Genelkurmay Başkanı Başbuğ ve kuvvet komutanları katıldı. Gül, toplumun diğer kesimlerinden isimleri davet ettiği akşam resepsiyonunu ise eşli olarak düzenledi.

KÖŞK’E ALTERNATİF RESEPSİYON

Başbuğ, Genelkurmay Başkanı olduğundan beri pek çok ilke imza attı. Basına haftalık bilgilendirme toplantıları, hükümete brifing bunlara örnek. TSK personeline 29 Ekim resepsiyonu da ilk kez düzenlendi. Resepsiyona, Ankara Garnizonu’nda görevli general, amiraller ve subaylar eşleri ile katıldı.

Başbuğ, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Gazi Orduevi’nde verilen resepsiyonda da bir ilke imza atarak, geceye ilk kez astsubay ve uzman çavuşları da davet etmişti.