BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Üzmezin sevinci çok sürmeyecek

Hüseyin Üzmez tahliye edildi ama anlaşılan dışarıdaki günleri uzun sürmeyecek. Bakan olaya el koydu;

Abone ol

İNTERNETHABER
Nur Akman


14 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar ettiği suçuyla yargılanan Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez dün tahliye edildi. Üstelik de skandal bir sağlık raporuyla... Adli Tıbba göre 14 yaşındaki kız çocuğu taciz edildiği için psikolojik olarak zarar görmemişti. Ancak Nimet Çubukçu "çocuk bize geldiğinde psikolojik olarak zarar gördüğünü belgeledik. Rapora itiraz edeceğiz" dedi.

Her kesimden tepki alan bu tahliye için Kadından ve Çocuktan Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun söyleyecekleri merakla bekleniyordu. Çubukçu bugün NTV'de Şirin Payzın'ın 360 Derece programına telefonla bağlandı ve şunları söyledi:

"Sözkonusu olan bir çocuksa ve çocuk da bizim korumamız altındaysa biz tarafız. Çocuktan yana tarafız" diye sözlerine başlayan Bakan Çubukçu "en kısa zamanda rapora itiraz edeceğiz" dedi.

Çubukçu şunları söyledi:

PSİKİYATRİSTLERİN RAPORU BAŞKA ŞEY SÖYLÜYOR

"Bu çocuk bize geldiğinde ilk zamanlar yoğun bir travma geçiriyordu. Sürekli ağlıyordu mesala. Ben çok yakından takip ettiğim için de biliyorum. Psikiyatristlerimizin uzun süre incelemesinden sonra ruhsal açıdan yaralı olduğu ortaya çıktı. Bizim yasal itiraz hakkımız var ve bunu kullanacağız. Adli Tıp kurumunun raporuna itiraz edeceğiz" 

RAPOR DOĞRU OLSA BİLE ÜZMEZ KURTULAMAZ

Çubukçu raporun doğru olmasının bile Hüseyin Üzmez'i kurtaramayacağını şu sözlerle anlattı.

"Velev ki rapor doğru olsun, çocuğun ruhsal durumu bozulmamış olsun. Bu suçu ortadan kaldıran bir durum değil ki... Suç işlenmiş ve cezası verilmeli... "