BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  SPOR

Fenerbahçeyi Semih kurtardı

Fenerbahçe, Kupa mücadelesinde tel tel döküldü. Neyse ki Semih vardı. Sarı lacivertileri kurtaran da o oldu.

Abone ol

Ligde oynadığı son iki maçı da kazanan Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası grup maçlarına da iyi başladı !.. Teknik direktör Luis Aragones'in as oyuncularını dinlendirdiği karşılaşmayı sarı-lacivertliler, Semih Şentürk'ün 6. dakikada attığı müthiş golle 1-0 kazanmayı başardı.

Fenerbahçe yedeklerle sahaya çıkmıştı. Kazanmakta o yüzden zorlandı.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARININ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Ankaragüçlü taraftarların yoğun protestosu altında başlayan karşılaşmada Fenerbahçe rakibine göre daha üstün taraf olurken, sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren isim 6. dakikada attığı müthiş golle Semih Şentürk oldu.

Karşılaşmanın 71. dakikasında ise Colin Kazım yan hakeme yönelik hareketi yüzünden kırmızı kartla cezalandırıldı.

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Hakan Özkan, Alper Ulusoy, Adil Sinem

Ankaragücü: Serkan, Elyasa, De Souza, Chaabani, Murat Duruer, Gökhan, Cem Can, Barbaros, Leandro, Murat Erdoğan, Jaba

Aragones Kazım'a bir şans daha verdi ama o bu şansı elinin tersiyle itti. Hakeme okkalı bir küfür sallayarak kırmızı kartı yedi.

KAZIM'IN KIRMIZI KART GÖRDÜĞÜ ANLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Fenerbahçe: Volkan Babacan, Ali Bilgin, Edu, Yasin, Roberto Carlos, Kazım, Josico, Deniz, Tümer, Burak, Semih

Gol: Dk. 5 Semih (Fenerbahçe)
Sarı kart: Dk. 32 Roberto Carlos (Fenerbahçe)

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya A.Gücü başladı... İki ekibe de başarılar...

2. dakika. İlk dakikalar oyun Fenerbahçe yarı sahasında geçti. Fener, henüz topa sahip olup rakip kaleye gidebilmiş değil.

4. dakika. Fenerbahçe rakip yarı sahaya sağ kanattan geçti. Ali Bilgin'in ortasını  Burak kafa ile indirdi. Semih sırt dönüp pozisyonda rövoşata denedi. Yavaş giden meşin yuvarlak Kaleci Serkan'ın ellerinde kaldı.

GOL... 5. dakika. Fenerbahçe golü Semih ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahası dışında topla buluşan Semih, önünü boşalttığı anda harika bir şut çıkarttı. Kaleci Serkan köşeye giden meşin yuvarlağa hamle bile yapamadı. Top A.Gücü ağlarıyla buluştu.

Fenerbahçe Semih'in harika golüyle Ankaragücü karşısında skoru 1-0 yaptı.

10. dakika. Karşılaşmada ilk dakikalar karşılıklı etkisiz ataklarla geçti. Fenerbahçe ilk şutunda golü buldu. İki ekipte oyun olarak birbirine üstünlük sağlayabilmiş değil.

11. dakika. A.Gücü beraberlik golüne Jaba ile çok yaklaştı Sağ kanatta atağı sürükleyen Murat ön direğe ortasını yaptı. Jaba savunmanın arasında kafayı vurdu. Üst direğin altından ağlara gitmekte olan meşin yuvarlağı Kaleci Volkan Babacan parmaklarının ucuyla son anda kornere çeldi.

17. dakika. Fenerbahçe atağında sağ kanattan rakip kaleye sokulan Kazım yerde kaldı. Kazanılan serbest vuruşu Tümer kullandı. Bu futbolcunun kale sahasına kestiği ortayı Serkan çıkarak yumruklarıyla uzaklaştırdı.

21. dakika. Ankaragücü gole Murat Erdoğan ile çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Cemcan yerden ortasını yaptı. Ön direkte Jaba, Edu ile ikili mücadelesinde yerde kaldı. Bu pozisyonda gözler bir anda hakeme dönerken boşta kalan topun gelişine penaltı noktası üzerinde Murat sert vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

22. dakika. Sağ kanattan hızlı gelişen Fenerbahçe atağında ceza sahası içine gönderilen topu Semih indirdi. Kazım'ın önünde kalan topa çarprazdan sert vurdu. Top üstten auta çıktı.

31. dakika. Fenerbahçe'de Roberto Carlos rakibine yaptğı sert faul sonrası sarı kartı gördü.

45+2. dakika. Fenerbahçe rakip kaleyi karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kazandı. Yaklaşık 30 metreden Roberto Carlos çok sert vurdu. Köşeye giden meşin yuvarlağı Serkan güçlükle çeldi. Tümer'in hareketlendiği pozisyonda Serkan yerden çabuk kalkarak rakibinin önünden son anda ayaklarıyla topu uzaklaştırdı.

Uzatmalarda başka gol olmadı. Fenerbahçe Ankaragücü karşısıda ilk 45 dakikayı 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Fenerbahçe'de 2. yarıda Josico ve Tümer kenarda. Vederson ve Maldonado oyunda.

2. yarıya Fenerbahçe başladı...

50. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan etkili gelişti. Kazım rakibinden şık bir çalımla sıyrılıp savunmanın arkasına ara pasını bıraktı. Semih'in hareketlendiği pozisyonda savunma son anda ayak koydu. Kale sahasına yönelen topu Kaleci Serkan çıkarak kontrol etti.

55. dakika. A.Gücü rakibi karşısında daha etkili bir futbol ortaya koyuyor. Başkent ekibi beraberlik golü için Fenerbahçe yarı sahasında baskı kurmuş durumda. Sağ kanattan ceza sahasına kesilen topa Ali Bilgin ayak koyamadı. Jaba ters kanatta topu çıkmadan kontrol edip Leandro'ya pasını bıraktı. Bu futbolcu kale sahasına yerden sert bir top kesti. Volkan Babacan iyi kapanarak meşin yuvarlağı sektirmeden kontrol etti.

63. dakika. Fenerbahçe'de Burak Yılmaz yerini Deivid De Souza'ya bıraktı.

68. dakika. Fenerbahçe sol kanattan rakip yarı sahaya hızlı indi. Deivid'in ara pasında hareketlenen  Deniz ceza sahasına girdiği anda topu rakibinden kurtaramadı.

70. dakika. Ankaragücü'nde Leandro yerini Metin'e bıraktı.

72. dakika. Fenerbahçe'de Kazım kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Sağ kanatta ikili mücadelede yerde kalan Kazım, yan hakemin faül rakip takıma vermesi üzerine tepki gösterdi. Hakem Hakan Özkan, yan hakemine küfür eden Kazım'ı kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

80. dakika. Karşılaşmada son 10 dakika. Fenerbahçe'nin Ankaragücü karşısındaki 1-0'lık üstünlüğü  devam ediyor. Maçın mutlak hakimi A.Gücü. Fenerbahçe golün dışında rakibi karşısında hiçbir varlık gösteremedi.

84. dakika. Fenerbahçe'de Yasin rakibini çekip indirince sarı kartı gördü.
85. dakika. A.Gücü'nde Barbaros yerini Burak Karaduman'a bıraktı.

87. dakika. Fenerbahçe kalesi bir büyük tehlike daha yaşadı. Sol kanattan savunmanın arkasına atılan derin pasa Murat hareketlendi. Edu'nun ağır kaldığı pozisyonda Volkan Babacan çıkarak rakibinin önünden topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.

89. dakika. Ankaragücü'nde Chaabani yerini Tolga'ya bıraktı.

90. dakika. Karşılaşmada normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika ilave etti.

Uzatmalarda başka gol olmadı. Fenerbahçe, Ankaragücü deplasmanında Semih ile 1-0 kazanıp gruplara 3 puanla başladı...