BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.399,26
HABER /  POLİTİKA

Baydemir hükümeti şikayet etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir BDP'li tutuklu başkanlarını yerel yönetimler zirvesinde gündeme getirdi.

Abone ol

Dünyanın yerel yönetimlerinin önde gelen temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda konuşan Baydemir, "Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu yakasında 17 belediye başkanı tutukludur" dedi.

Dünya Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı ( UCL - MEWA ) toplantısı İstanbul'da yapıldı. Toplantıya Türkiye'den aralarında Tunceli , Nevşehir, Diyarbakır Belediye başkanlarının yanı sıra, Filistin ve Arap kentler birliği üyeleri katıldı. Toplantıya katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir toplantının başlangıcında bir konuşma yaptı.

TUTUKLU BELEDİYE BAŞKANLARI

Baydemir "Bu seksiyon ulusal hükümetlerin ilgili bakanlıklarıyla görüşmelidir. Biz Şam, Türkiye parlamentosunu ziyaret etmeli ve bilgi vermeliyiz. Tanınmasını sağlamalıyız ki karşılaşılan problemlerde bu teşkilat söz sahibi olabilsin. Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 17 belediye başkanı tutukludur. Seksiyonumuz hiçbir şey yapmamıştır. Oysa bu seksiyon çok aktif olabilmeli.Kim olursa olsun bu seksiyon üyesi olan aktörleri koruyabilmelidir. " dedi.

Baydemir bundan sonraki toplantının değişik kentlerde yapılması gerektiğini söyleyerek , " Bundan sonraki toplantımıza Diyarbakır ev sahipliği yapmak ister. " diye konuştu.