BIST 10.046
DOLAR 32,53
EURO 34,77
ALTIN 2.415,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Batman'da ödüllü KDSS yapıldı

Batman Peygamber Sevdalıları Platformu Kutlu Doğum Etkinliği çerçevesinde bin 200 kişinin katıldığı KDSS yaptı.

Abone ol

Batman Peygamber Sevdalıları Platformu Kutlu Doğum Etkinliği çerçevesinde bin 200 kişinin katıldığı ödüllü "Kutlu Doğum Siyer Sınavı" (KDSS) düzenledi.

Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü münasebetiyle bir dizi etkinlikler düzenleyen Batman Peygamber Sevdalıları Platformu Kutlu Doğum Etkinliği çerçevesinde saat 10.00 da erkekler, saat 13.30'da bayanlar olmak üzere "Kutlu Doğum Siyer Sınavı" düzenledi.

Sena düğün ve konferans salonunda düzenlenen 3 kategoride ve iki oturumda yapılan KDSS'ye 700 erkek 500 bayan olmak üzere toplam bin 200 kişi katıldı.

OKULDA İZİN VERMEDİLER

Sınavda her kategoride birincilere cumhuriyet altını, ikincilere yarım altın, üçüncülere çeyrek altın verileceğini ifade eden KDSS sınav koordinatörü Yaşar Kuray, "Biz bu yarışmayı daha münasip bir ortam olan okulda düzenlemeyi isterdik. Ancak yetkililerden okul talep ettiğimiz halde bizlere verilmedi. Diğer sivil toplum kuruluşları bu tür sınavları okullarda yapabiliyorken, bizlerin bu talebi bilinmeyen nedenlerle ret edildi. Bu sebeple biz de bu sınavı burada yapmak zorunda kaldık" dedi.

Kuray düzenlenen sınav hakkında "Peygamber Sevdalıları olarak bu yarışma ile halkımızın siyer kültürünü artırmayı düşündük. Çünkü herkes peygamberi sevdiğini söylemekte fakat maalesef iyi tanımamaktadır" dedi.

Sınava katılanlar arasında "Peygamber Sevdalıları" tişörtünü giyen gençler gözlerden kaçmazken, KDSS sınavına yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla herkesimden vatandaş katıldı.