BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,84
ALTIN 2.424,16
HABER /  DÜNYA

Kanada'daki av vahşete dönüştü

Kanada'da şehir hayatını tehdit eden çakallar için başlakılan av yarışı, ülkede vahşete dönüştü.

Abone ol

Kanada'nın Saskatchewan eyaletinde kırsal kesimden sonra şehir hayatını da tehdit etmesi nedeniyle eyalet hükümetinin başlattığı ödüllü vahşi çakal avı adeta katliama dönüştü.

Para hırsına kapılan avcıların, başka eyaletlerde avladıkları çakalların ayaklarını kesip Saskatchewan'a getirdikleri belirtildi.

Alberta Balıkçılık ve Vahşi Hayatı Koruma ekipleri, Alberta'nın güneydoğusundaki Cypress Hills Parkı'nda ayakları kesilmiş 37 çakal ölüsü buldu.

Ekip Sözcüsü Dave Ealey, avcıların vurarak öldürdükleri 37 hayvanın ayaklarını, Saskatchewan'ın ödüllü Çakal Kontrol Programı'ndan peşin para alabilmek için kestiklerini söyledi. Söz konusu ödüllü avın, Saskatchewan'ın sadece belli bir bölgesi için başlatıldığını hatırlatan Dave Ealey, "Alberta'da da çakallar için av yasağı yok ama bu tür bir vahşete de daha önce hiç rastlamamıştım. Bu kadar hayvanı, yola yakın bir yerde bulduk. Karlar kalkınca başkalarının çıkmasından korkuyoruz" dedi.

Kanada'nın Saskatchewan eyaletinde hükümet, şehir hayatını da tehdit etmeye başlayan vahşi çakallar için ödüllü av başlatmış ve çakal başına 20 Kanada Doları (30 TL) ödeyeceğini açıklamıştı. Eyalet Tarım Bakanı Bob Bjornerud da Çakal Kontrol Programı kapsamında bu yıl 30 bin çakal için 600 bin Kanada Doları (877 bin TL) ödül dağıtılacağını söylemişti.

Avcıların konulan ödülü almaları için, avladıkları çakalların dört ayağını da kesip bakanlığın ilgili birimine teslim etmeleri gerekiyor. Eyaletin kırsal kesiminde çiftlik hayvanlarını telef eden çakallar, köylerde ve açık arazide çalışan insanlara da saldırıyor.