BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,69
ALTIN 2.409,40
HABER /  GÜNCEL

Altın gol Daum'u havalara uçurdu

Karşılaşma sonrası açıklama yapan Daum, oynanan oyundan memnun olduğunu söylerken, bir puanı altın olarak nitelendirdi.

Abone ol

Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum, Kasımpaşa maçında çok disiplinli oynadıklarını belirterek Bekir'in kaydettiği golü 'Altın gol' olarak nitelendirdi.

Maç sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalar yapan Daum, "sinirlerimize hakimiz. Kontrol bizdeydi ve bu çok önemliydi. Takım olarak çok disiplinli oynuyoruz, sabırlıyız" dedi.

Daum, "bu tip maçlarda pozisyon yakalıyorsunuz ve atamıyorsanız ve duran topların önemi ortaya çıkıyor. Golden önce birkaç pozisyonumuz vardı ama golü duran toptan bulduk. Attığımız bir gol, altın gol oldu bizim için" diye konuştu.

Basın toplantısı

Christoph Daum, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında ise son haftalarda oyuncularının antrenmanlardaki taktiği en iyi şekilde sahaya yansıttıklarını belirterek, "bugün daha iyi oynayan takım kazandı" dedi.

Gündüz maçı oynamanın kolay olmadığını ifade eden Daum, "ikinci yarıda tempoyu yükselttik, daha fazla baskı kurduk ve pozisyon ürettik. Ancak ürettiğimiz pozisyonlarda başarılı olamadık, biraz talihsizlik, biraz dikkatsizlik vardı. Bugünkü maçta altın değerinde bir gol attık. Daha fazla gol atabilirdik. Özellikle Bekir adına çok seviniyoruz. Bütün sezon çok çalıştı. Belki her zaman forma şansı bulamadı ama bugünlerde ne kadar değerli olduğunu gösterdi" diye konuştu.

Maçtan önce Kasımpaşa teknik direktörü Yılmaz Vural'ın kulağına ne söylediğiyle ilgili soru üzerine Daum, "tam hatırlamıyorum ama gelecekte yapacağım tatille ilgili konuştum galiba" diye yanıt verdi.

"Bu tip problemler beni sevindirir"

Daum, ikinci yarıda oyundan çıkan Mehmet Topuz'un her futbolcu gibi çıkmak istemediğini ve üzüldüğünü belirterek, "Onu tebrik ettim. Ne kadar iyi işler yaptığını söyledim" dedi.

"Haftaya Bekir ile Bilica arasında seçim yapmakta sıkıntı yaşar mısınız?" şeklindeki sorusu üzerine Daum, "bu tip problemler beni sevindirir. Bazı durumlarda kadromuz sakatlıklar ve cezalılar yüzünden daralmıştı. O tip sıkıntılar hocayı üzer. Şimdi kadro daha geniş oluyor" diye konuştu.