BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  GÜNCEL

Otopsiye giden çocuk hayata döndü

Otopside hayata dönen ve doktorun 45 dakika boyunca yaşama döndürmeye çalıştığı Samet bugün taburcu oldu.

Abone ol

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde ''öldü'' denilen, daha sonra pratisyen hekimin 45 dakika süren müdahalesiyle hayata döndürülen 2 yaşındaki Samet Aydemir taburcu edildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Çocuk servisinde tedavi gören 2 yaşındaki Samet Aydemir'in tedavisi sona erdi.

Taburcu edilen Samet Aydemir, amcası Ferzende Aydemir tarafından Doğubayazıt'a götürüldü.

Amca Aydemir, hastane çıkışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sevinçli olduklarını belirterek, ''Hayat devam ediyor. Hastaneye ilk getirdiğimizde bize öldüğünü söylediler. Ben de mezar kazmaları içen köye telefonla bilgi verdim. Çok şükür iyileşti ve köyümüze mutlu bir şekilde gidiyoruz'' dedi. Anne Darçın Aydemir, oğlu Samet'e sarılarak hasret giderdi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Subeşiği köyünde, 2 yaşındaki Samet Aydemir, 22 Nisanda dereye düşmüş, vatandaşlar derede bir süre sürüklenen Aydemir'i çıkararak Doğubayazıt Devlet Hastanesine götürmüştü, Aydemir'in hastanedeki müdahaleye rağmen yaşamsal fonksiyonlarını kaybettiğinin anlaşılması üzerine doktorlar acı haberi aileye bildirmişti. Bu sırada, pratisyen hekim Nurettin Kurt, hemşireler Safiye Çelep ve Kader Eyyüpoğlu ile sağlık memuru Özgür Çiftçi, Samet'in bekletildiği müşahede odasında otopsi için hazırlığa başladığı sırada doktor Kurt'un ''Arkadaşlar, bir kez daha kontrol edelim, içimde çocuğun yaşadığına dair bir his var'' demesinin ardından çocuğa kalp masajı ve suni teneffüs yapılmış, Kurt'un yaklaşık 45 dakika süren müdahalesinin ardından Samet Aydemir yaşama döndürülmüştü.