BIST 10.022
DOLAR 32,39
EURO 34,90
ALTIN 2.401,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Malatyaspor ölüm döşeğinde

Yok olma noktasına gelen Malatya Belediyespor'u kurtarmak için daha önce takımda oynayan İl Genel Meclisi Başkanından çağrı var.

Abone ol

Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Malatyaspor'da bir ''tufan'' yaşandığını, takımın bundan sonra altyapı işlevi görmesi gerektiğini savundu.

Naci Şavata, Malatya Belediyespor'un Yeni Malatya Spor olarak yoluna devam edeceğini belirterek, ''Malatyaspor ölüm aşamasına geldi, ancak bu duruma izin verilmemesi gerekiyor. Miras babadan oğula geçer. Ancak çocuk hiçbir zaman babanın yerini tutmaz. Babanın ölmesini istemiyorsak kulübe 'sahip çıkalım' diyenlerle birlik olalım'' dedi.

Geçmiş yıllarda Malatyaspor'da forma giydiğini hatırlatan Şavata, ''Malatyalı bir futbolcu olarak Malatyaspor'da hor görüldüğüm, itildiğim günleri aklımdan çıkaramıyorum. Lütfen Malatyalı gençlere sahip çıkalım'' ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı takımın kapanmasını istemediğini vurgulayan Şavata, ''Kulüp, gelecek sezon 3. Lig'de mücadele edecek. Kulübün kapanmaması için gelecek sezon önemli ihtiyaçlarını karşılayacak bir bütçe oluşturulmalı. Malatya futbolunun lokomotifini oluşturacak güçlü bir takımın olması için gayret gösteriyoruz. Yeni Malatya Spor ekstra play-off'ta başarı göstererek 2. Lig'e çıkarsa yoluna orada devam edecek. Malatyaspor da Malatyalı gençlerin yetişeceği ve futbola kazandırılacağı altyapı işlevi görmeli'' dedi.