BIST 10.648
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.432,90
HABER /  GÜNCEL

Bilge Köyü davasında duruşma yarın

Mardin'de 7'si çocuk 44 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili davanın sekizinci duruşması yarın.

Abone ol

Mardin'in Mazıdağı ilçesi Bilge köyünde 7'si çocuk 44 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili davanın sekizinci duruşması yarın yapılacak.

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 2 Eylül'deki ve 13,5 saat süren ilk duruşmasında mahkeme heyeti, 1'i çocuk 11 tutuklu sanıktan M.Ç. ve A.Ç'nin tahliyesine karar vermişti.

14 Ekim'deki ikinci duruşmada, saldırı tarihindeki benzer hava şartlarında Bilge köyünde keşif yapılması kararlaştırılmıştı.

Davanın üçüncü duruşmasının yapıldığı 20 Kasım'da tutuklu sanıklardan A.Ç'nin tahliyesine karar verilmişti.

Mahkeme heyeti, dördüncü duruşmanın yapıldığı 28 Aralık'ta, keşif raporlarının beklenmesi için duruşmayı ertelemişti.

8 Şubat'taki beşinci duruşmada ise mahkeme heyeti, 26 Kasım'da Mazıdağı Asliye Ceza Mahkemesi'nce Bilge köyünde yapılan keşif raporlarının incelenmesi ve eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı ertelemişti.

12 Mart'ta yapılan altıncı duruşmada ise Cumhuriyet Savcısı, 8'i tutuklu toplam 13 sanık hakkında mütalaa vermek için dosyayı istemiş, 12 Nisan'daki yedinci duruşmada da mahkeme heyetine mütalaasını sunan savcı, 13 sanıktan tutuksuz yargılanan M.A.Ç, A.Ç, A.Ç, A.Ç. ve M.Ç'nin beraatını istemiş, mahkeme heyetinin avukatların savunma yapmaları amacıyla ek süre verilmesi için duruşmayı 26 Nisan'a ertelemişti.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun ''zorunlu kapalılık'' başlıklı 185/1'inci maddesi gereği kapalı yapılan duruşmaya sadece taraflar alınıyor.

Tutuklu 7 sanık hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ''tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürme'' suçundan 36'şar kez, 7 çocuğun öldürülmesi suçundan 7'şer kez ve hamile olduğu bilinen kadını öldürmek suçundan 1'er kez olmak üzere 44'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede, bu sanıkların 4'ü çocuk 10 kişiyi de ''kasten öldürmeye kalkışma'' suçundan 200'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

İddianamede, evinde 6 adet el bombası bulunan Ahmet Çelebi hakkında ise 17 yıla kadar hapis cezası isteniyor.