BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Batman'da internet kafelere gözaltı

Batman Kent Konseyi velilerin ve eğitimcilerin şikayet ettiği internet kafeleri gözaltına alıyor.

Abone ol

Batman Kent Konseyi, hızla artan internet kullanımı ve kentte sayıları çoğalan internet kafelerin durumunu görüşmek üzere toplandı.

Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya Valilik, Belediye, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim ve Kıraathaneciler Odası'nın temsilcileri katıldı.

Batman'daki mevcut durumun ele alındığı toplantıda, internet kafe sahiplerine veya mesul müdürlerine yönelik kurslar açılması, denetimlerin sıklaştırılması, sorumlulukları yerine getirmeyen işletmelere yönelik yaptırımlar uygulanması ve gençlere yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılmasına karar verildi.

Bölgedeki işsizliğin de etkisiyle internet kafelere gidenlerin sayısında büyük artış olduğuna dikkat çeken Kent Konseyi Genel Sekreterliği, internetin kötüye kullanılması sebebiyle çocukların birçok açıdan olumsuz etkilendiğini kaydetti.

Bilinçsiz kullanım sonucunda gençlerin kendilerine ve topluma zarar vermelerinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekilen Kent Konseyi açıklamasında, "Ağaç yaşken eğilir, atasözü çerçevesinde bütün vatandaşlarımızı, geleceğimiz olan çocuklarımız için sorumluluk almaya ve görevlerini yapmaya davet ediyoruz." denildi.