BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.412,40
HABER /  DÜNYA

Batı stili saç yasaklandı

İran'dan son günlerde benzer haberler geliyor. İran polisi erkeklerin saç modellerine karışmaya başladı.

Abone ol

İran polisi erkeklerin saç modellerine karışmaya başladı. İtimad gazetesinin haberine göre, polis teşkilatının berberlere gönderdiği yeni talimatname ile, "İslam geleneklerine uymayan Batı stilinde saç tıraşı ve modeli yapılması" yasaklandı.

Tahran Berberler Derneği Başkanı Muhammed Eftekari-Fard, "Berber dükkanlarına ruhsat verilirken, Amerikalı ve Avrupalılar gibi saç modelleri yapılmaması koşulu bulunuyor. Buna rağmen kentin bazı berberlerinde bu tarz saç tıraşları yapıldığı görülüyor. Biz bu konuda defalarca uyarı yaptık. Kurallara aykırı saç yapmayı sürdüren üyelerimizden desteğimizi çekeceğiz. Gerekirse ruhsatlarını geri alacağız" dedi. Eftekhari-Fard, berberlere kesin talimat yollayan polisin bu kurallara uyulmaması durumunda cezai önlemler de alacağını söyledi.

Eftekhari-Fard, ne gibi saç modellerinin yasaklandığını belirtmedi. Ancak, İranlı muhafazakarlar, uzun süredir saçlara jöle ile şekil verilmesi, omuzlara kadar saç uzatılması ve havaya dikili kabarık saç stillerinden hoşnut değillerdi.