BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,00
HABER /  DÜNYA

Başörtüsü karşıtı mı?

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Hayatımın hiçbir devresinde başörtüsüne ve türbana, örtünmeye karşı olmadım, beni bu hiç ...

Abone ol

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Hayatımın hiçbir devresinde başörtüsüne ve türbana, örtünmeye karşı olmadım, beni bu hiç ilgilendirmedi" dedi. Feyzioğlu, Türkiye’nin ekonomik anlamada büyüdüğünü de kabul etti.
Akçakoca’da Cumhuriyet ve Demokrasi konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Feyzioğlu, Türkiye’de ekonomik alanda belli bir büyüme olduğunu belirterek, "Hakikaten bir büyüme var ancak bu kadar güzel bir kaynakla daha da büyüme olabilir. Eve ekmek getiren herkes ekonominin içinde. Bir alışveriş merkezi furyası başladı ancak Türk halkının tamamı tüketici olarak tamamlanmış’’ dedi.
Fındık politikasına değinen Feyzioğlu, fındık borsasının Almanya’da olduğunu belirterek ’’Türkiye dünyanın fındık üreticisi olduğuna göre bu borsanın neden Almanya olduğunu bilemiyorum, bunun çok önemli düşündürücü olduğuna inanıyorum’’ diye konuştu.

BAŞÖRTÜSÜ KONUSU
Türkiye’de kadınların yerine değinen Feyzioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Kadınların dışarıya istediği kıyafetle çıkma özgürlüğü birçok yerde kısıtlanmış durumda. Dolayısıyla kadınlar tekrar bir silkinip özgürlüklerini kurma mücadelesini sürdürmek zorunda. Burada başı kapalı kardeşlerimiz var. Hayatımın hiçbir devresinde başörtüsüne ve türbana, örtünmeye karşı olmadım, beni bu hiç ilgilendirmedi. Benim için kafasındaki düşünce önemlidir.”
(İHA)