BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Başkan, Ruhani lider ile görüştü

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Vatikan’ın Türkiye Papa Temsilcisi Louis Pelatre ile görüştü. Görüşme...

Abone ol

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Vatikan’ın Türkiye Papa Temsilcisi Louis Pelatre ile görüştü. Görüşmede saygı, sevgi ve hoşgörü mesajları verildi.
Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Türkiye’nin Papa Temsilcisi Ruhani Lideri Louis Pelatre’yi İstanbul’daki makamında ziyaret etti. Görüşmede, Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu ile Türk Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Meral Ercan da hazır bulundu. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunuldu.

’’DÜNYAYA SEVGİ, SAYGI VE HOŞGÖRÜNÜN EGEMEN OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ’’
Bütün dinlere saygı, sevgi ve hoşgörüyle bakılması gerektiğini ifade eden Başkan Atasoy, “Dünyaya sevgi, saygı ve hoşgörünün egemen olmasını temenni ediyoruz” dedi. “Türkiye’de yaşayan ve azınlıkta olan vatandaşlarımız bizim misafirimizdir” diyen Atasoy, “Yabancı konuklarımız Allah’ın bize emanetidir. Biz yıllardır Ermeni vatandaşlarımızla bu güzel coğrafyada birlikte yaşıyoruz ve Allah’ın izniyle yaşamaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine ruhani lider Pelatre, Ermenilerle ilgili fikir ve görüşleri için Başkan Atasoy’a teşekkür etti.
Louis Pelatre ise Atasoy’a, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Pelatre, “Yapmış olduğunuz bu tarihi ziyaret, Vatikan için ve bütün Hıristiyan alemi için çok önemli ve tarihi bir ziyarettir. Vermiş olduğunuz barış mesajları için size teşekkür ederim” diye konuştu.
(İHA)