BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.400,77
HABER /  DÜNYA

Fıtığa ameliyatsız çözüm

Yüzlerce insanın sorunu olan bel ve boyun fıtığında manipülasyon yönteminin ameliyatsız çözüm olduğu belirtiliyor.<br/>İnsanların yüzde 80’i...

Abone ol

Yüzlerce insanın sorunu olan bel ve boyun fıtığında manipülasyon yönteminin ameliyatsız çözüm olduğu belirtiliyor.
İnsanların yüzde 80’i aktif hayatlarında bel ağrısı çekerken, fizik tedavi uzmanları tarafından uygulanan manipülasyon yöntemi yüzde 98 başarı oranı ile insanların fıtıktan kurtulmasını sağlıyor. Türkiye’de çok fazla bilinmeyen manipülasyon sayesinde yüzlerce insan fıtık rahatsızlığından kurtuluyor. Ameliyat korkusu olanlar için önemli bir tedavi yöntemi olan manipülasyon hakkında bilgi veren Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, manipülasyonun elle yapılan bir fizik tedavi yöntemi olduğunu ifade ederek, "Hastalıklı bölgeye ellerle bir takım bastırma germe gibi manevralar uygulanmakta. Altını çizmek istediğim bir konu var, bunun masaj ile ilgisi yoktur. Farklı bir tedavi yöntemi. Alternatif tıp değil. Sağlık Bakanlığı’nın tedavi hizmetleri listesinde de mevcuttur" dedi.

FITIK ARTIK PROBLEM DEĞİL
Sadece bel ve boyun fıtığı değil, başka rahatsızlıklarda da elle tedavinin uygulandığını dile getiren Şahabettinoğlu, şöyle devam etti:
"Ama bel ve boyun fıtıkları dışında da omurga kilitlenmeleri, boyun tutulmaları, bir takım iç hastalıklarında da uygulanabilmekte. Türkiye’de pek bilinmiyor. Daha doğrusu Ortadoğu ülkelerinde pek bilinmiyor ve uygulanmıyor. Ama bütün dünyada çok yaygın. Örneğin ABD’de 70 bin doktor bu tedaviyi uyguluyor. Çok az sayıda uzman doktor tarafından uygulanabilmekte maalesef" diye konuştu.

FITIĞA AMELİYATSIZ ÇÖZÜM
Ali Şahabettinoğlu, ameliyat gerektirmeyen her bel ve boyun fıtıklarında manipülasyon tedavisinin uygulandığına işaret etti. Bursa’daki muayahanesinde hastalarına hizmet veren Şahabettinoğlu, manipülasyon sayesinde onlarca insanın fıtıktan kurtulmasını sağladı. Bel ve boyun fıtığı yüzünden yürüyemez ve uyuyamaz duruma gelen hastalar ise bu tedavi ile eski sağlıklarına kavuşuyor. 10 yıldır bel fıtığı rahatsızlığı sebebiyle hayatı kararan Münir Başaran, 25 günlük manipülasyon tedavisi sayesinde eski sağlığına kavuşanlardan birisi. Hayatını karartan bel ağrılarını gidermek için defalarca fizik tedavi uzmanına gittiğini belirten Başaran, son çare olarak 20 yıldır manipülasyon tedavisi yapan Uzman Dr. Ali Şahabettinoğlu’na gitti. Kısa süre içerisinde yapılan tedavilerde sağlığına tekrar kavuşan Başaran, artık günlük işlerini daha kolay yaptığını söyledi.

81 YAŞINDA FITIKTAN KURTULDU
Mühendis Ali Kemal Eyüpoğlu’nun 8 senelik boyun fıtığı çilesi de elle tedavi sayesinde sona erdi. Kısa süre içerisinde sağlığına kavuşan Eyüpoğlu, da ameliyat masasına yatmadan fıtık rahatsızlığından kurtulduğunu anlattı. Hangi yaşta olursa olsun birçok hastanın derdine çare olan manipülasyon tedavisi, 81 yaşındaki Bekir Sıtkı Bayazıt’ın da sağlığına kavuşmasını sağladı. İlerleyen yaşının da verdiği zorlukla hem boyun hem de bel fıtığı ile savaşan 81 yaşındaki Bekir Sıtkı Bayazıt ise 10 seansta fıtıktan kurtulmanın mutluluğunu yaşadı.

"FITIKTAN KURTULDUM, ARTIK RAHAT UYUYACAĞIM"
Bel fıtığı sebebiyle manipülasyon tedavisine başvuran hastalardan olan Serpil Oruç da uzun yıllar boyun ve sırt ağrısı çektiğini ve artık uyuyamaz duruma kadar geldiğini ifade etti. Oruç, "İlk defa başım bedenime ağır gelmeden işimi yapabiliyorum, gece rahat uyuyorum. Çok kötü durumdaydım. Ağrılarım yüzünden uyuyamıyordum. İstediğim işleri yapamıyordum. Sırtımda ağrı olmadan, sırtımı düşünmeden rahat rahat oturabiliyorum. Hastalarıma bakabiliyorum. Rahat bir uyku uyuyabiliyorum. İyi ki manipülasyon tedavisini tercih ettim” dedi.
(İHA)