BIST 10.159
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.395,01
HABER /  DÜNYA

Yakayı ’’sim kartı’’ ele verdi

Adana’da girdiği evlerden cep telefonu çalan bir kişi, telefonlardan birine sim kartını takınca polis tarafından yakalandı. <br/>Edinilen bi...

Abone ol

Adana’da girdiği evlerden cep telefonu çalan bir kişi, telefonlardan birine sim kartını takınca polis tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesi, PTT Evleri, Selahattin Eyyubi ve Levent mahallelerindeki 4 ayrı evden birer hafta ara ile hırsızlık olayı meydana geldi. Ev sahiplerinin şikayetçi olması üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı TİB’e telefonların Imei numaralarını gönderip, yerinin saptanmasını istedi. Polisin başvurusunu incelemeye alan TİB yetkilileri, Imei numaraları verilen telefonların çalındıktan sonra Erkan T. (29) adına kayıtlı sim karta takıldığını tespit ederek 2 ay sonra cevap gönderdi. TİB’in gönderdiği cevap üzerine harekete geçen dedektifler, hırsızlıktan çok sayıda kaydı bulunan Erkan T.’yi evinde yakaladı. Emniyet müdürlüğünde sorgulanan zanlı, “Telefonları satmadan önce bir süre kendim kullanıyordum. Böylece çalışıp çalışmadığını kontrol etmiş oluyordum” diye ifade verdi. Erkan T. sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
(İHA)