BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,65
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>İstanbul’da terör operasyonu<br/>İstanbul’da bölücü örgüt yandaşlarına yönelik...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


İstanbul’da terör operasyonu
İstanbul’da bölücü örgüt yandaşlarına yönelik operasyon düzenlendi. Baskınlarda bazı şüpheliler gözaltına alındı.
İstanbul’da, dün yapılan terör baskınlarının ardından bir operasyon da bugün düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde kentin bazı ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyona Özel Harekat ekiplerinden de destek alındı. Baskınlar sırasında yoğun güvenlik önlemi alırken, bölücü örgüt yandaşı oldukları iddia edilen bazı şüpheliler gözaltına alındı. Dün düzenlenen operasyonda 17 şüpheli gözaltına alınmıştı.



Barut deposunda patlama
Kırıkkale’nin Hasandede beldesinde Makine Kimya Endüstri Kurumuna ait barut deposunda patlama meydana geldi. Patlama sonrasında ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınırken, patlamanın neden olduğu zarar ise kameralara yansıdı.
Hasandede beldesinde bulunan barut deposunda bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çevreye saçılan alevler nedeniyle orman yangını çıktı. Çevre illerden Kırıkkale’ye sevk edilen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Günün ilk ışıklarına kadar devam eden küçük çaplı yangınlar ise hem havadan hem de karadan orman işletme ekiplerince söndürüldü. Patlamanın ardından zehirlenen bir kadının hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Kadının sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.
Dükkanların zarar görmesine neden olan patlamanın ardından ortaya çıkan bilanço kameralara yansıdı. Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise patlama sonucunda ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığını ifade etti.



Pompalı tüfekli kuyumcu soygunu kamerada
Adana’da kuyumcuya giren pompalı tüfekli 2 soyguncu dehşet saçtı. Soygun anı kameraya yansıdı.
İddiaya göre, küçük yaştaki soyguncular mobiletle hedeflerindeki kuyumcunun önüne geldi. Mobiletten inen maskeli iki kişi inşaat eldivenlerini de takarak kuyumcuya girdi. Soygunculardan biri kuyumcuya pompalı tüfeği doğrulturken diğeri de altınları çalmaya başladı. Bu arada pompalı tüfekli soyguncu kuyumcunun vitrinine doğru bir el ateş etti. Ateş ettikten sonra pompalı tüfek tutukluk yaptı. Bu arada kuyumcu sahibi ve yanındaki tezgahın altına girerek saklandı. Altınları çalan şahıslar mobiletle kaçtı. Soygun anı güvenlik kamerasına yansırken, operasyon başlatan ekipler zanlılardan birini ve onlara yardım eden kişiyi yakaladı.
(İHA)