BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.475,78
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

iPhone 5S neden altın rengi olacak?

iPhone 5S için düşünülen renklerden biri de altın rengi. Peki Apple neden bu rengi seçti? Altın iPhone 5S ne zaman piyasada olacak?

Abone ol

Herşey geçtiğimiz hafta KGI araştırma şirketinin analisti Ming-Chi Kuo’nun –ki kendisi daha önce de Apple ürünlerini daha önceden başarılı bir şekilde tahmin etmiş bir isim- Apple’ın iPhone 5S şeklinde isimlendirilmesi beklenen yeni nesil telefonunun altın renginde ve 128GB hafıza seçeneğiyle gelebileceğini söylemesi ile başladı.Daha sonra Fransız blog MacBoutic altın renginde telefonun arka fotoğrafını yayınladı ve Apple’ın yeni telefon lansmanını 10 Eylül’de yapmasının beklenildiğini belirtti.

Çok geçmeden TechCrunch sitesinden MG Siegler’den birçok kaynaktan yeni iPhone’un altın renginde olacağını duyduğunu kaleme aldı.

Bunlara Kuo’nun yeni tahminleri eklendi. Kuo, iPhone 5S’in 1GB RAM ve A7 işlemciye sahip olacağını, kamera özelliklerinin artırılacağını, safir camdan ana tuşu üzerinde parmak izi okuma özelliğini bulunacağını tahmin ediyor. Kuo, yeni Apple telefonunda da NFC özelliğini beklemezken Wall Street Journal’a bağlı teknoloji sitesi AllThingsD, altın renginde iPhone’un geleceğini destekleyen yeni bir haber yayınladı.

AllThingsD’in adını açıklamadığı kaynağına göre yeni iPhone “şık” bir sarı renk seçeneğiyle gelecek. Bu sayının şampanya sarısına yakın olması bekleniyor.

Apple’ın neden bu rengi tercih etmiş olabileceğine de açıklık getirdi site.Bu nedenlerden birisi sarı renginde metalin koruyucu amaçlı oksitlenmesinin kolay olması. Bir diğeri ise Çin pazarında üst müşteri segmentinin hedeflenmesi. Altın satışlarının oldukça yüksek olduğu Çin’de önümüzdeki 12 yıl içinde lüks ürün satışlarının yüzde 40 artması bekleniyor.