BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.490,42
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Başını kuma gömen canlıya ABD Başkanı Trump'ın adı adı verildi!

ABD'de yeni keşfedilen ve başını kuma gömen amfibik canlıya iklim değişikliğini gözardı etmekle suçlanan ABD Başkanı Donald Trump'ın adı verildi. O canlının bilim literatüründeki adı "Dermorphis Donaldtrumpi" oldu.

Abone ol

ABD'de yeni keşfedilen ve başını kuma gömen amfibik canlıya iklim değişikliğini gözardı etmekle suçlanan ABD Başkanı Donald Trump'ın adı verildi. Sürdürülebilir yapı malzemeleri şirketi EnviroBuild, isim hakkı için 25 bin dolar ödeyerek keşfedilen canlıya 'Dermorphis donaldtrumpi' ismini verdi. 

Şirket ayrıca Trump ile amfibik canlının fotoğraflarını yan yana koydu ve amfibik canlıya Tump'ın meşhur saç ve kaşlarını ekleyerek esprili bir paylaşım yaptı.

​Şirketin kurucularından Aidan Bell, "Bu harika bir isim. Caecilian (ayaksız iki yaşamlılar) kelimesinin kökeni Latincede 'kör' anlamına gelen 'caecus'a dayanıyor, tıpkı Trump'ın iklim değişikliğine karşı takındığı tutum gibi" dedi.

LİTERATÜRE GİRDİ... 10 cm'lik amfibik canlıyı keşfecen bilim insanları, canlının literatüre 'Dermorphis donaldtrumpi' olarak kaydedildiğini açıkladı. 


İNANMIYORUM ÇÜNKÜ ÇOK ZEKİYİM... Trump, geçen ay kendi yönetimi tarafından yayımlanan raporda belirtilen iklim değişikliğinin feci etkilerini "Ben görmüyorum" diye reddetmişti. Çok zeki olduğu için önüne konulan her şeye inanmadığını belirten Trump "Benim gibi pek çok insanla ilgili sorunlardan biri şu; bizim çok yüksek zeka düzeyine sahip olmamız ama illa bu düzeyde inananlar olmamamız. Havamıza bakın, suyumuza bakın, şu sıra rekor düzeyde temiz" şeklinde konuşmuştu.