BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Basına salyalı eleştiri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tansıverdi, türban düzenlemesiyle ilgili haberler nedeniyle basına böyle çattı;

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, türban düzenlemesiyle ilgili basında çıkan haberlere tepki göstererek, "Siz varın ağzınızdan akan salyalarla manşetler oluşturun, bizim için vız gelir tırıs gider" dedi.

Kayseri'de Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte katıldığı AK Parti İl Gençlik Kolları kongresinde konuşan Hüseyin Tanrıverdi, türban düzenlemesiyle ilgili haberler nedeniyle basına çattı.

Türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasını sağlamak için yapılan Anayasa değişikliğinin TBMM'den geçtiği günün, Türkiye için `dönüşüm noktası' ve `kırılma noktası' olduğunu söyleyen Tanrıverdi, şöyle dedi:

"9 Şubat 2008'de TBMM'de çok değerli milletvekillerimizle birlikte bir karar aldık. Bu karar neydi? Yıllardır üniversite kapılarında başörtüsünden dolayı okula giremeyen kız kardeşlerimizin sorunuydu. Aslında toplumumuzda başörtüsü sorunu yoktu. Ancak, yukarıda bunu sorun yapan vardı. Bu sorun yapanların da artık Meclis'te bu sorunu çözme noktasında beklentileri bir noktaya gelmişti ve çok şükür TBMM'de AKP bu sorunun çözülmesini arzu etti. Bir parti de ortak oldu ve TBMM'de bu karar alındı. Ve şimdi artık üniversiteye giden kız kardeşlerimiz giyim kuşamından dolayı üniversite kapılarından geri döndürülmeyecek."