BIST 10.083
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.441,27
HABER /  POLİTİKA

Başbakan benzine el attı

Petrol fiyatları düşüyor ama benzin fiyatlarında 'tık' yok! Başbakan bu konuya el attı. Akaryakıtçılara yargı uyarısı yaptı.

Abone ol Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ham petrol varil fiyatlarında yaşanan düşüşün benzin fiyatlarına yansımadığını belirterek, bu konuda EPDK'dan brifing alacaklarını söyledi. Erdoğan gerekirse benzin fiyatlarını yargıya götüreceklerini ifade etti.

Türkiye'nin cari açığının en önemli kalemlerinden birisinin Doğalgaz olduğunu belirten Erdoğan, dışarıdan gelen ürünlerin fiyatlarına müdahale edemediklerini aktardı. Rusya ve İran'dan alınan doğalgaz fiyatlarında yaşanan değişikliğin 6 ya da 9 ay sonra yansıdığını belirten Erdoğan, ham petrolde 150 dolara kadar yükselen fiyatların son günlerde yaşanan düşüşüne dikkat çekti.

Petrol fiyatların yükseldiği dönemlerde değişikliği fiyatlara yansıtan petrol istasyonlarının fiyatlar düştüğünde yansıtmadığını aktaran Erdoğan, "İstasyonlarda benzin fiyatlarında düşüş yok. Arkadaşlarıma talimat verdim. Bunun üzerinde çalışma yaptırıyorum. Fiyatlar yükselirken petrol fiyatlarını artırıyorsun. Şimdi de düşüreceksin. Bununla ilgili alarak arkadaşlarım çalışmayı yapıyor. EPDK'dan brifing alacağız. Bunun takipçisiyiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Eğer bu konuda yargıya gidilmesi gerekiyorsa biz de yargıya gideriz." ifadelerini kullandı.