BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.433,66
HABER /  GÜNCEL

Ölü olduğunu bankada öğrendi

Havala yapmak için bankaya gitti. Banka memuru "Siz ölüsünüz" deyince ne olduğunu şaşırdı.

Abone ol Mardin'in Kızıltepe ilçesinde havale işlemi yapmak için bir bankaya giden Serdar Yalçın adlı vatandaş, banka memurunun, ''Siz ölüsünüz'' uyarısıyla adeta kendinden geçti. Ölüm bildiriminin yanlışlıkla yapıldığını ispatlamak için kapı kapı dolaşan Serdar Yalçın adliyenin yolunu tuttu.

Kızıltepe ilçesine bağlı Çakır köyünde ikamet eden Serdar Yalçın, yaklaşık bir ay önce kalp krizi geçiren ninesi Adile Yalçın'ı önce Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne sonra da Mardin Devlet Hastanesi'ne götürdü. Serdar Yalçın, her iki hastanede de kardiyoloji uzmanının bulunmaması üzerine refakat ettiği hastasıyla birlikte Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Yalçın, günlerce yoğun bakım ünitesinde tedavi gördükten sonra vefat eden hastasının cenazesini almak için kendi kimliğini hastane personeline emaneten verince olanlar oldu.

Serdar Yalçın, hastane personelinin, cenaze teslimi için ilgili işlemleri başlatması üzerine, ninesinin kimliği yanlarında olmadığından kendi kimliğini hastaneye verdi. Hastane personelinin işlemleri yaparak kendilerine yardımcı olması için vefat eden ninesi Adile Yalçın'ın kimliği yerine kendi kimliğini veren Serdar Yalçın başından geçen olayı şaşkınlıkla anlattı. Serdar Yalçın şunları söyledi:

''Cenazemizle birlikte köyümüze döndük. Taziye yöremizin adetleri gereği uzun sürdü. Ben de astım hastasıyım. Çok önemli bir işim olmadığı sürece şehre gelemiyorum. Şehrin havasından uzak duruyorum. Bir banka işlemi yapmak için ilçeye gelmek zorunda kaldım. İşlem sırasında banka memurunun beni şok eden tepkisiyle karşılaştım. Bana, 'Siz yaşamıyor görünüyorsunuz' deyince adeta beynimden vurulmuşa döndüm. Görevliye tepki gösterdim, tekrar baktı ve acı gerçekle yeniden karşılaştım. İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne gittim aile nüfus örneği aldım, aynı gerçekle burada da karşı karşıya kaldım.''

Hastane görevlilerinin yaptığı bir yanlıştan dolayı yaşadığı acı bir olayın ardından çok daha ağır bir acıyla karşı karşıya kaldığını belirten Yalçın, insanların ağlanacak haline güldüğünü belirtti. Yalçın, ''Ben şimdi hiçbir kurumda resmi işlem yapamıyorum. Kronik bir astım hastasıyım ve ilaçlarım bitmek üzere. Yaşadığımı ispatlamak için mahkeme köşelerinde sürüneceğim. Bu hatayı yapanların peşini bırakmayacağım. Ben de haklarında dava açacağım" şeklinde konuştu.