BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.524,43
HABER /  SPOR

Başbakanlık Kupası koşuldu

55. Başbakanlık Kupası Koşusunu, "Champs to Champs" kazandı.

Abone ol

At yarışlarında 55. Başbakanlık Kupası Koşusunu, Selim Kaya'nın jokeyliğini yaptığı "Champs to Champs" kazandı. Birinci olan atın sahibi 210 bin YTL para ödülü kazandı.

Veliefendi Hipodromu'nda yapılan, 3 ve daha yukarı yaşta 6 safkan İngiliz atının katıldığı çim pistteki 2 bin 100 metre mesafeli koşuda, Murat Cavcav'ın sahibi olduğu "Champs to Champs", 2.08.52'lik derecesiyle birinci oldu.

Gülsüm Eliyeşil'in sahibi olduğu "Popular Demand", jokeyi Halis Karataş ile 2.08.63'lük derece elde ederek ikinci sırayı aldı. Koşuda Celalettin Alkan'ın sahibi olduğu "Kaneko" isimli safkan, jokeyi Barış Kurdu ile 2.08.74'lük derecesiyle üçüncü oldu. Hamdi Çadırcıoğlu'nun sahibi olduğu "Hucum", jokeyi Ertül Cankılıç ile 2.09.84 ile dördüncü sırayı aldı.

Koşuda birinci atın sahibi 210 bin YTL, ikinci 84 bin, üçüncü 42 bin ve dördüncü atın sahibi de 21 bin YTL para ödülü kazandı.

KUPAYI BAŞBAKAN ERDOĞAN VERDİ

Birinciliği kazanan atın sahibi, jokeyi ve antrenörüne ödüllerini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Başbakan Erdoğan, atın sahibi Murat Cavcav'a kupayı verirken, şunları söyledi:
"Gerçekten gurur verici, heyecan verici yarışta başta at sahibi Cavcav ailesini, ondan sonra da bu güçlü kuvvetli atı en güzel şekilde yönlendiren Selim'i tebrik ediyorum. Başarılarının ulusal ve uluslararası bazda artarak devamını diliyorum."

Erdoğan, daha sonra atın antrenörü Asım Dutal ve jokey Selim Kaya'ya da birer plaket verdi.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın yarışı izlediği bölümdeki masalara konulan Necip Fazıl Kısakürek'in "At'a Senfoni" adlı kitabı da dikkati çekti.