BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İsrail savaş suçu işledi

İKÖ, İsrail'in, Kana kasabasına düzenlediği saldırıları "savaş suçu" olarak nitelendirdi

Abone ol

İslam Konferansı Örgütü (İKÖ), İsrail'in, Lübnan'daki Kana kasabasına düzenlediği saldırıları "savaş suçu" olarak nitelendirerek, Lübnan'da ateşkes sağlanması için BM'yi "acilen" harekete geçmeye çağırdı.

İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, yayımladığı bildiride, "İsrail'in bu katliamı bir savaş suçudur. Bu olay, İsrail'in uluslararası yasaları ve savaş zamanında sivillerin korunmasıyla ilgili 4. Cenevre Sözleşmesi'ni tanımadığını göstermektedir" dedi.

İhsanoğlu, BM Güvenlik Konseyi'ni "İsrail saldırganlığını sona erdirecek ve ateşkes ilan edecek bir karar için acilen harekete geçmeye" çağırdı.

İKÖ Genel Sekreteri, Güvenlik Konseyi'ne, "Lübnan halkını İsrail zorbalığından korumak için gerekli önlemleri alması" çağrısında da bulundu.

Bu arada, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad da İsrail'in Kana bombardımanını kınadı.

Sana ajansının bildirdiğine göre, Esad, Lübnan Devlet Başkanı Emil Lahud ile yaptığı telefon görüşmesinde, "bu olaydan dolayı duyduğu şok ve üzüntüyü" dile getirdi. Kana'daki "korkunç kıyımı" kınayan Esad, İsrail'i "devlet terörizmi" uygulamakla suçladı.

Esad, Suriye halkının Lübnan'a destek ve yardıma hazır olduğunu da belirtti.

Lahud da Esad'a "samimi duydularından ve on binlerce Lübnanlıyı kabul etmek için gösterdiği çabadan ötürü" teşekkür etti.