BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Başbakan'ı çileden çıkaran isimle görüştü

Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'Edepsiz' sözleriyle tepki gösterdiği TBB Başkanı Betin Feyzioğlu'yla bir araya geldi

Abone ol

MHP ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan'ın sert tepki gösterdiği Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu'yla görüştü.  

Hatırlanacağı üzere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 146'nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende geçen Mayıs ayında konuşan Metin Feyzioğlu'na "Yanlış konuşuyorsun" diyerek tepki göstermişti. Başbakan, Feyzioğlu'na "Böyle bir edepsizlik olmaz ki?" sözleriyle kızmıştı.

ANAYASA'YI KONUŞTUK

10 Ağustos’ta ilk turu yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle için destek turuna çıkan Ekmeleddin İhsanoğlu, görüşmesinin ardından Feyzioğlu'yla birlikte kameraların karşısına geçti. TBB Başkanı Feyzioğlu ile birlikte verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten İhsanoğlu, “Hukukun üstünlüğü Anayasa’nın hükümleri üzerinde durduk. Cumhurbaşkanı olan adayların Anayasa’nın temel ilkelerine uyması gerekiyor” dedi.

CUMA'YI HACI BAYRAM-I VELİ'DE KILACAK

İhsanoğlu, bugün ayrıca KESK’i ziyaret ettikten sonra Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde Cuma namazını kılacak.