BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Nestle’de mutlu son

Bursa’nın Karacabey ilçesinde faaliyet gösteren Nestle fabrikasında 900 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri mutlu sonla noktaland...

Abone ol

Bursa’nın Karacabey ilçesinde faaliyet gösteren Nestle fabrikasında 900 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri mutlu sonla noktalandı.
2 yıllık sözleşmeden duydukları memnuniyeti ifade eden Öz Gıda İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Yalçın Kaya, “İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile işletmelerde çalışan sendika üyesi işçilerin 1 Ocak 2014 tarihindeki taban ücretleri ve sosyal haklarına enflasyonun çok üzerinde rekor seviyede zam alınmıştır. İşveren ve sendikamız yetkililerinin iyi niyetli girişimleri sonucunda, hem çalışanlarımızın, hem de işletmemizin hak ve menfaatleri konusunda iyi bir anlaşmaya imza atılmış, bağıtladığımız yeni dönem toplu iş sözleşmesi, ekonomik ve sosyal açıdan kazanımlarıyla, çalışma hayatı ile endüstriyel ilişkileri açısından ve üyelerimizi memnun edecek başarılı ve örnek nitelikli bir sözleşme olmuştur. Toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin her iki taraf açısından da olumlu bir şekilde neticelenmiş olmasında emek veren arkadaşlarımıza ve işveren yetkililerine katkılarından dolayı ayrıca teşekkür eder, sözleşmenin çalışanlarımıza, işletmelerimize ve sendikamıza hayırlı olmasını temenni ederiz.” dedi.
Öte yandan toplu iş sözleşmesi sürecindeki tavırları sebebiyle 32 çalışan hakkında fabrikanın genel merkezi tarafından başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. İşçilerin ücretli izne çıkarıldıkları belirtildi.
(İHA)