BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na evet çağrısı

Başbakan Binali Yıldırım, Aydın mitinginde, Kılıçdaroğlu'na referandum konusunda çağrıda bulunarak ''sana yakışan 'evet' demektir." dedi

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa referandumuna 6 gün kala mitinglere devam ediyor. Başbakan Yıldırım Aydın'da yaptığı konuşmada CHP lideri Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak "Senin 'hayır' dediğin darbe anayasasını değiştiriyoruz, sana yakışan 'evet' demektir." dedi.

Başbakan Yıldırım, Aydın'da halka seslenirken gündeminde artık sayılı günlerin kaldığı 16 Nisan'daki referandum vardı.

İşte Binali Yıldırım'ıın konuşmasından satır başları: 

''Kılıçdaroğlu 1982'de referandumda hayır dedim diyor. işte senin hayır dediğin anayasayı değiştiriyoruz. Senin dediğini yapıyoruz sana yakışan evet demektir.

Değişim demek, gelişme demektir, kalkınma demektir, büyüme demektir Türkiye'de artık darbelere son vermek için güçlü hükümetlere ihtiyaç var.

Bu sistemin adı garantili cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi...

Evet diyen ile hayır diyeni birbirinden  ayıranlar bu memlekete en büyük kötülüğü yapmış olur.''

Artık çeteleri, cuntaların, vesayet odakların değil milletin sözü geçecek..

''SANA YAKIŞAN EVET DEMEK''

Türkiye'nin gelişmesini istemeyen ne kadar çevre varsa bu değişikliğe karşı. Haydi bunlar tamam ama CHP'ye ne demeli? Kılıçdaroğlu, senin 'hayır' dediğin darbe anayasasını değiştiriyoruz, sana yakışan 'evet' demektir. Bunlar değişimden korkar. Artık darbelere istikrarsızlığa son vermek için güçlü hükümetlere ihtiyaç var.

''14 YILDIR BU TEHDİTİ ALIYORUZ''

15 Temmuz'da denediler ama sert kayaya çarptılar. İndiniz meydanlara, FETÖ'cülere gereken cevabı verdiniz.Biz AK Parti hükümetleri olarak 14 yıldır bu tehditleri alıyoruz. Bu tehditlerle defalarca bize kumpas kurmaya çalıştılar. Ama millet bizi seçti, millet bize yetki verdi. Ancak onlar zannettiler ki öncekiler gibi silahı, tankı görünce tası tarağı görünce kaçacaklar. Kim kaçacak Recep Tayyip Erdoğan kaçacak, Binali Yıldırım kaçacak. Kaçar mı? Ölürüz bu bayrağı indirtmeyiz dedik, ölürüz ezanı dindirmeyiz dedik. Allah sizden razı olsun. Kanlı darbe girişimleriyle altın vuruşlarını yaptılar ama meydanı çapulculara bırakmadınız.