BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Darbeciler benim de yüreğimden bir parça kopardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe gecesi şehit düşen Erol Olçak ve oğlunu memleketi Çorum'da andı. Erdoğan ''darbeciler benim de yüreğimden bir parça kopardı'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum'da Abide Meydanı'nda halka hitap etti.

Konuşmasının çoğunu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ayıran Erdoğan 15 Temmuz darbe gecesi şehit düşen Erol Olçak ve oğlunu memleketi Çorum'da andı. İşte o konuşmadan satır başları:

ÇORUM'A DOĞALGAZ MÜJDESİ

Sizlerden bu Pazar'da rekor bir evet oyu bekliyorum. Çorum'da ve tüm Türkiye'de artık sandığın rengi evet. 16 Nisan demokrasi şölenimiz şimdiden mübarek olsun. Bu vesileyle bir müjdemi de sizlerle paylaşmak istiyorum. İskilip, Alaca ve Osmancık ilçelerimize bu yıl Kodurga, Mecitözü, Oğuzhan ilçelerimize ise 2019 yılında doğalgaz veriyoruz. Çorum'un ilçelerini de doğalgazın rahatlığı ve temizliğiyle tanıştırıyoruz. Hanım kardeşlerim bu işin huzurunu mutluluğunu yaşayacaklar. Rahmetli anam o kömürün çilesini çok çekti. Apartmanın 5 kat altından kömür çıkarırdı. Sadece kömürü getirmekle kalmaz bir de onun pisliği ile uğraşıyorlardı.  Tarımın sanayinin merkezi olan Çorum'a ne yapsak azdır. Sizler yıllarca ihmal etmenize rağmen yılmadan çalıştınız. Şu koca bozkırı bir sanayi vahasına dönüştürdünüz.

BİZDE AYRIM YOK EYY KEMAL...

Bugün bu fabrikalar, İsviçre, Amerika, İtalya ve Irak'ta Çorumlu kardeşlerimizin ürünlerine rastlıyoruz. Çorum'un başarısıyla hepimiz iftihar ediyoruz. Çorum'un sıkıntılarını, beklentilerini, taleplerini çok iyi biliyorum. İmkanlarımız arttıkça bunları da teker teker çözüyoruz. Hiçbir ilimize üvey evlat muamelesi yapmadık, yapmıyoruz. İstanbul, Kayseri, İzmir'e yatırım yaparken Çorum'u, Amasya'yı ihmal etmiyoruz. Bizim gözümüzde 81 vilayetimizin tamamı eşittir. Bizde Alevi-Sünni ayrımı yok. Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayrımı yok. Bizde 80 milyon ayrı. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz ey Kemal!

EROL OLÇOK'A FATİHA

Çorum'a 14 yılda 11 katrilyon lira yatırım yaptık. Eğitimde 1280 adet yeni derslik yaptık. Şimdi sıra çok sevgili kardeşim, gönüldaşım, yol arkadaşım 800 yataklı Hitit Üniversitesi Eğer Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle birlikte 4 adet sağlık yatırımımız devam ediyor. Bu hastaneyi çok yakında tamamlıyoruz. Erol kardeşim başta olmak üzere sevgili evladı, evladım Abdullah Tayyip ve sevgili şehitlerimizin uğruna bir El Fatiha okuyalım. TOKİ kanalıyla Çorum'da 4 bin 687 konut uygulaması başlattık.

DARBECİLER BENİM DE YÜREĞİMDEN BİR PARÇA KOPARDI

Darbeciler sadece kahraman evlatlarının kanına girmediler. Benim de yüreğimden bir parça kopardılar.

TANKIN ÜZERİNE BEN ÇIKARIM DİYORDU

15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainlere sokakları, meydanları dar edenler yine bu topraklar sizlerin akrabalarıydı. Abdullah Tayyip işte bu yiğitlerden biridir. Geçenlerde televizyonda sayın Kılıçdaroğlu bir şeyler söylüyor. İzlediniz mi? FETÖ'nün gazetelerinde daha önce Türkiye'de darbe olursa tankın üzerinde ilk defa ben çıkarım diyordu. Bugün gazeteleri okudunuz mu? VIP'tan nasıl kaçtığını gösteriyor. Saat 23.15 kaçıyor.

SEN NİYE KAÇIP GİTTİN?

Ben de yaklaşık 03.30 gibi Yeşilköy'e iniyorum. O programda diyor ki, sayın Cumhurbaşkanının koruma müdürleri haber verseydi, ben havalimanında kendilerini beklerdim diyor. Ey Kılıçdaroğlu ben tüm milletime çağrıyı yaptım. Ve benim milletimi meydanlara davet ettim. Benim milletim on binler, yüz binler meydanlara döküldü. Senin geldiğin havalimanında onbinler vardı o akşam. Sen niye kaçıp gittin? Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gideceğine sen de orada vatandaşınla beraber olsaydın ya! Niye kaçtın gittin! Bu iş yürek ister yürek! Bu iş kürekle olmaz yürekle olur!