BIST 9.716
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.430,69
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Sırrı Süreyya Önder'in referandum sonuçları iddiası!

16 Nisan referandum sonuçları nasıl çıkacak? Bu konuda çarpıcı bir iddia Sırrı Süreyya Önder'den geldi. Sırrı Süreyya bir kehanette bulundu ve 7 Haziran benzetmesi yaptı.

Abone ol

16 Nisan seçimlerine 6 gün kala konuşan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 'Hayır' ve 'Evet' oylarının başa baş olduğunu söyledi. Reuterse demeç veren Sırrı Süreyya Önder, 7 Haziran kehanetinde de bulundu.

'Evet' ve 'Hayır' kampanyalarının sakıncalı yürütüldüğünü söyleyen Önder, "Türkiye Mehter Marşı ile İzmir Marşı arasına sıkıştırılmak isteniyor. Oysa bu ikisinden de ortak bir gelecek ve demokratik bir ülke çıkmaz. Türkiye gibi çok kültürlü bir iklimde yerelin karar süreçlerine katılımını sağlayacak mekanizmaların gelişmesi lazım. 'Hayır çıktı ve biz bildiğimiz gibi yapmaya devam edeceğiz' düşüncesi demokratik geleceğimiz için bir yarar sağlayamaz" dedi.

7 HAZİRAN KEHANETİ
Önder, 16 Nisan'da nasıl bir sonuç çıkacağı ile ilgili öngörüsünü de şöyle aktardı:

"Benim izlenimim şu an 'Hayır' ve 'Evet' oyları çok başa baş noktada. Hükümet, kampanyasını yanlış hesapla yürütüyor; 'Yüzde 49.5 oy aldık, MHP oylarıyla birlikte rahatlıkla alırız' diye düşünüyor. Ama ben AKP'nin reel oyunun 1 Kasım seçim sonucu değil, 7 Haziran seçim sonucu olduğunu düşünenlerdenim. 7 Haziran-1 Kasım arası süreçte 8 puanlık artış halkın güvenlik kaygıları rehin alınarak sağlandı. Bugünkü çalışmalarımızda ise alanlardan 7 Haziran öncesi kokusu geliyor."

Kürtler'in oy rengi
Kürtlerin oy tercihleri ile ilgili yapılan tartışmaların hatırlatılması üzerine de Sırrı Süreyya Önder, "Kürtlerin evet oyu vermesi ya da sandığa gitmemeleri için görünürde bir neden yok" dedi. Çözüm sürecinin yeniden başlayabilmesi için 'Hayır' çıkması gerektiğini iddia eden Önder 'Hayır' demokratik anlamda birçok olumlu gelişmeye vesile olacaktır" yorumunda bulundu.