BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,85
ALTIN 2.415,43
HABER /  POLİTİKA

Başbakan'dan flaş Gezi açıklaması

Gezi Parkı eylemleri hakkında yaptığı açıklamalarda sert üslubundan dönmeyen Başbakan Erdoğan bu kez daha ılımlı mesajlar verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER / ÖZEL İÇERİK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tunus ziyaretinden dönüşü öncesi düzenlenen ortak basın toplantısında 'Gezi Parkı' olaylarına değindi. Gezi Parkı'nda yıkım konusunda 'kararlılık' mesajı veren Erdoğan, yaşanan gerginliği yatıştıracak ılımlı mesajlar da verdi; "Çevre duyarlılığı içerisinde işlemde bulunacağız"

Başbakan Erdoğan'a Tunus'ta çok merak edilen sorular yöneltildi. Öncelikle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın özrü hatırlatıldı ve "Özür açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye soruldu.

Erdoğan, "Eylemciler taleplerini iletti. Gerekli görüşmeler yapılmıştır. Başbakan vekilim gereğini yapmıştır" açıklamasında bulundu.

Polisin sert müdahalesini asla tasvip etmediklerini tekrar dile getiren Başbakan "Hiç bir hak arama böyle yapılamaz şeklinde" saptamada bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye - Tunus 2'inci Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği toplantısında konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

-Türkiye, tüm halkıyla Tunus'un yanında yer alacak ve ileriye adım atmasını destekleyecektir...

-Şu anda 50 Türk firması Tunus'ta faaliyettedir. Yatırımlar da oldukça yüksektir...

-Birlik, beraberlik ve dayanışma Tunus'un ayağa kalmasında en önemli adım olacaktır...

GEZİ PARKI OLAYLARI 

- Taksim olaylarında bazı iyi niyetliler de vardı, provakatörler de vardı. Bu duruma ne diyeceksiniz?

Masum insanların ve kamu mallarının zarar görmesine sebep oluyorlar. Otobüsleri caddeleri yakıyorlar. Çevre duyarlılığı gösteren insanların niyetlerini kötü niyetli kullanıyorlar. Biz hükümet olarak son 10 yılda çok sayıda ağaç diktik. Taksim projemiz, tarihi çevreyi ve kültürü bir arada toplayan bir projedir. Bu proje İstanbul'a çok güzel bir ortam oluşturacaktır. Ve oraya büyük bir opera merkezi yapacağız. Vatandaşlarımızın hep beraber orada nezih bir ortamda gezmeye fırsat bulacaktır. Biz yıktığımız yerlerde daha modern bir tiyatro binası da yapacağız.

AK Parti iktidarı çok güzel icraatlar yapmıştı. Ve onlar bizr engel çıkarmaya çalışıyorlar. Diplomatik pasaportu olanlarla ilgili olarak 7 tane yabancının olduğu doğru ancak diplomatik pasaport taşımıyorlar. Hukuk müdahalesinde yürüyor. Bunların kim olduğu ve bu olaylara nasıl katıldıkları belli değil. Gerekenleri yapıyoruz.

- Bülent Arınç göstericilerle bir toplantı yaptı, göstericilerin isteklerine ne diyorsunuz?

Vekilim ve yardımcım gerekli olanı yapmıştır. Bizim dediğimiz şeyler belli ve belirlidir. Biz ne aldanan olacağız, ne aldatan olacağız. Tüm işler bu süreçte yürümektedir. Bu türlü şeyleri yarışa sokmayın gereği yoktur. Şunu verirsem bunu alırım gibi bir mantıkla devlet yürütülemez. Orada olmayan bir şeyin yapmanın vaadini ortaya koymadık. Orada daha önceden yapılmış olan uygulamayı aslına döndürüyoruz. Muhteşem bir eseri tekrar yapıyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin aslına uygun eserler yapılır. Onlar neden AK Parti böyle bir iş yapıyor diye karşı çıkıyorlar. İstanbul'a 7 çılgın proje diye animasyonlarla göstermiştik. Bunlarla en ufak bir ifade kullanmayanlar bu tür işleri yapmaktadırlar.

Taksim'e çevre duyarlılığı içerisinde işlemde bulunacağız. Samimi arkadaşların arasına kimler karışıyor bilmemiz gerekiyor. Bu vatandaşları ülkeyi ve çevreyi korumaya davet ediyorum.

- Başbakan yardımcınız aşırı güçten dolayı özür diledi. Siz kabul ediyor musunuz?

Değerli arkadaşlar yardımcım gerekli açıklamaları yaptı. Sizler bizleri tabi takip edemiyorsunuz. Bu iş aşırı kullanılmış bir gazla alakalıysa onunla ilgili üzüntümüzü dile getirdik. Bunları teyit etmemiz gerekiyor. Dünyada hiç bir yer yok ki göz yaşartıcı gazı kullanmasın. Hiç bir hak hukuk dışı yollarla aranamaz. İstediğim yerde miting yaparım yakarım yıkarım mantığıyla hareket edemezsiniz. Hiç bir zaman tabanımızı sokaklara dökmedik. Biz mücadelemizi demokratik olarak vrdik ve yargı kararını verdi, hakkımızı verdi. Bilmemiz gerekiyor ki yapmamız gerekn şey hukuku korumaktır. İstanbul'un doğal güzelliğini de korumamız gerekiyor.

İŞTE O ANLAR