BIST 10.250
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.406,49
HABER /  GÜNCEL

'Başbakan'da idamı getirecek yürek yok!'

MHP milletvekili Sinan Oğan ve Star gazetesi yayın koordinatörü Mehmet Ocaktan canlı yayında idam cezasını tartıştı, suçlamalar havada uçuştu...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)
Başbakan Erdoğan'ın idam cezasını geri getirmeye dönük sinyaller vemesiyle başlayan tartışma Habertürk ekranlarına taşındı. Hükümetin isam cezasına dair söylemini tartışmaya açan Didem Arslan Yılmaz canlı yayında MHP milletvekili Sinan Oğan ve Star gazetesi yayın koordinatörü Mehmet Ocaktan'ı konuk etti.

BAŞBAKAN'DA O YÜREK YOK! HODRİ MEYDAN!

Başbakan Erdoğan'ın idam cezasının geri gelmesi yönündeki açıklamalarını yorumlayan Sinan Oğan, AK Parti'nin milliyetçi kitleleri etkilemek amacıyla böyle bir söylemi tercih ettiğini söyledi. Başbakan'ın samimi olmadığını ve sadece siyasi rant hedefiyle idam cezasını gündeme taşıdığını kaydeden Oğan "Başbakan'da o yürek yok." dedi.

"Başbakan'da o yürek yok. Hodri meydan, buyursunlar bu akşam getirsinler, yarın getirsinler... Büyükşehir yasasını apar topar getirdiler. Bunu da getirsinler biz MHP olarak destekleriz. AKP'nin samimiyetini bir görelim. İmralı'nın yol haritasını takip edenler idamı falan getiremezler."

ASIL SAMİMİ OLMAYAN MHP'DİR, İDAMI ONLAR KALDIRDI

Programın diğer konuğu Mehmet Ocaktan ise MHP'li vekilin Başbakan'a yönelttiği samimiyet eleştirisine yanıt verdi. Asıl samimi olmayan tarafın Başbakan değil MHP olduğunu söyleyen Mehmet Ocaktan MHP'nin de ortak olduğu koalisyon hükümetinin idamı kaldırdığını hatırlattı.

"MHP'li vekilin söyledikleri samimi değil. Çünkü Öcalan'ı idamdan kurtaran koalisyon hükümetinin bir ortağı da MHP ve Bahçelidir. Eğer bir samimiyet testi yapılacaksa o zaman yapılacaktı. Ancak MHP o testten sınıfta kalmıştır. Sayın Başbakan'ın idam ile ilgili söyledikleri ilkesel düzeydedir. Verdiği örnekler de bunu gösteriyor. Norveç'teki cani için söylediklerinde de "bunu tartışmalıyız" demektedir. MHP ve BDP daha çok gerginliklerden besleniyorlar. Her ne kadar zıt kutuplarda da olsalar iki parti de anayasa için yapılan referandumda zımni olarak uzlaşmış oldular. Şimdi de açlık grevleri üzerinden devlete şantaj yapmak doğru değildir, insanların hayatı söz konusudur."

AK PARTİ GERÇEKTEN İDAMI GERİ GETİRECEK Mİ?

"Bilemiyorum böyle bir çalışma var mı. Ama Türkiye'nin şartları böyle bir çalışmayı gerektirir mi? Gerektirirse meclis buna göre çalışır. Sayın Başbakan demokrasilerde bir takım şeyler tartışılabilir, bazı şeyler tabu olmamalıdır demek istiyor. İnsanların vicdanlarına sesleniyor. Bunu tartışalım diyor. Terörle mücade düşünlüdüğünde de bunun bir karşılığı var Türkiye'de. Açlık grevleri de bunu beslemiştir. BDP'nin yanfına körükle gitmesi de bir çözüm adımı değildir."