BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.438,01
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Yıldırım Kılıçdaroğlu ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşme 50 dakika sürerken Yıldırım, görüşmenin ardından Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Şu ana kadar herhangi bir asker kaybımız yoktur" dedi. Kılıçdaroğlu ise ''Kimsenin burnu kanamasın'' dedi.

Abone ol

Türkiye'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı sürüyor. Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile geçtiğimiz Cumartesi günü Çankaya Köşkü'nde bir araya gelmişti. Zeytin Dalı Harekatına ilişkin son gelişmeler bu toplantıda ele alınmıştı.

Yıldırım, aynı gün Almanya'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da telefonla arayarak bilgi vermişti.

ZEYTİN DALI HAREKATINI MASAYA YATIRDILAR
Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'ye dönmesinin ardından ise yüz yüze bir görüşme gerçekleştirileceği açıklanmıştı. İki isim, bugün Çankaya Köşkü'nde bir toplantı yaparak son gelişmeleri masaya yatırdılar. Çankaya Köşkü'nde, basına kapalı yapılan görüşme 50 dakika sürdü.



KILIÇDAROĞLU: KİMSENİN BURNU KANAMASIN
İlk açıklamayı yapan Kılıçdaroğlu, "Son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Zeytin Dalı Harekatı kaçınılmaz olarak ülkenin gündemine geldi. En büyük arzumuz kimsenin burnunun kanamadan operasyonun tamamlanmasıdır. Askerlerimiz görev yaparken Suriye'nin toprak bütünlüğüne de katkı yapıyorlar" dedi.

YILDIRIM: ASKER KAYBIMIZ YOK
Terör faaliyetlerini yok etmek amacıyla bir harekat başlattık. Hassasiyetimiz Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür. Harekat devam etmektedir. Şu ana kadar herhangi bir asker kaybımız yoktur" dedi.

Kilis'e taciz atışlarının yapıldığını kaydeden Yıldırım, siyasi partilerin, ana muhalefet ve MHP'nin bu harekata tam destek verdiğini söyledi.

Yıldırım, "Cılız sesler çıkmakla beraber kayda değer olay yoktur. Bölücü mesajlar soruşturmaya tabii tutuluyor" dedi.