BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.284,14
HABER /  DÜNYA

İran'dan Türkiye'ye son dakika Afrin çağrısı!

Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Operasyonuna İran'dan sert tepki geldi. İran'dan operasyonun durdurulması çağrısı yapıldı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü; ''Merkezi hükümetin izni olmadan diğer ülkelere yapılan herhangi bir müdahale, kınanılacak bir eylemdir. Türkiye’nin Suriye krizindeki rolünü göz ardı edilemez” sözleriyle tepki gösterdi.

Abone ol

Basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyi ve Kuzey Irak’a yönelik operasyonlarını değerlendiren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, “Merkezi hükümetin izni olmadan diğer ülkelere yapılan herhangi bir müdahale, kınanılacak bir eylemdir. Uluslararası kurallara aykırı bu eylem, yıkıcı sonuçlara neden olabilir” ifadesini kullandı.

Harekâtın, Türkiye’deki anayasa değişikli oylaması sonrasında yapıldığına dikkat çeken Kasımi, “Bu tip eylemlerin olmamasını ve durdurulmasını tavsiye ediyoruz” diye konuştu

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’nın aktardığı haberde, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bahram Kasımı’nin ifadelerine yer verildi.Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonuna ilişkin açıklamada bulunan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ''İran, Efrin’deki olayları yakından ve kaygı ile izlemektedir’’ dedi.

OPERASYONU SONLANDIRIN: Kasım; "İran, operasyonun hemen sonlanmasını ve Türkiye ile Suriye sınır bölgesinde krizin genişleyip derinleşmesinin önüne geçilmesini istemektedir" dedi.

Afrin son durum haberleri-Afrin alındı mı PKK-PYD kaçıyor

‘TÜRKİYE’NİN SURİYE’DEKİ ROLÜ GÖZ ARDI EDİLEMEZ’

Kazakistan’ın başkenti Astana’da İran, Rusya ve Türkiye’nin girişimiyle gerçekleştirilen Suriye konulu müzakerelerin bu ay içinde yapılacak yeni ayağını da değinen Kasımi,  “Türkiye’nin Suriye krizindeki rolünü göz ardı edilemez” dedi.

Kasımi, “Suriye konusunda iki ülke görüş ayrılığı içinde olsa da, Türkiye’nin Astana zirvesinde bulunması olumlu ve önemsenecek bir adımdır. Görüş ayrılıkları nedeniyle Astana’yı kapatamayız. Astana süreci daha güçlü şekilde devam etmeli” diye konuştu.

‘IRAK’IN BÖLÜNMESİNİ KABUL ETMEYİZ’

İran’ın, Irak’ın Kürtler tarafından bölünmesini kabul etmeyeceğini de söyleyen Kasımi, “Irak’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini destekliyoruz. Her türlü bölünmeye karşıyız ve bunu kabul etmeyiz” ifadesini kullandı.

Kasımi, “Irak anayasasında da öngörüldüğü üzere Iraklı Kürtlerin belli hak ve hukukları var, fakat onlar ülkenin toprak bütünlüğüne karşı çıkamaz” diye de ekledi.

MİT'e büyük iş düştü Afrin harekatındaki görevleri neler?

Türk askeri Afrin'de bu silahları kullanıyor dikkat çeken detay