BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

Başbakan, Somalı işçilere ne önerdi? 

Somalı madencilerle görüşen Başbakan Erdoğan, işçilere sorunlarını anlatması için güvence verdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyp Erdoğan, dün Soma’dan gelen 10 maden işçisiyle görüştü, taleplerini dinledi. HaberTürk gazesinin haberine göre, madencilerin “Tazminatlarımızın yanmaması için kömür ocağındaki sorunları anlatamıyoruz” diye yakınması üzerine Başbakan, Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma Bakanı Faruk Çelik’e madencilerin tazminatlarını güvenceye alacak düzenlemeler yapılması talimatını verdi.

BAŞBAKAN, YENİ DÖNEMİN SİNYALİNİ VERDİ

Erdoğan’ın “Soma faciası madencilik için milat olacak. Madenlerin iyileştirilmesiyle ilgili çalışmaları yapacağız. Hiçkimse mağdur edilmeyecek. Şehitlerin yakınlarına sahip çıkılacak. Rusya, Çin, ABD’deki maden ocaklarından örnek alıp teknoloji yoğunluklu madenciliğe geçeceğiz. Soma’ya geldim, acılarınızı paylaştım. Sorumlulardan hesap sorulacak” dediği öğrenildi.

DAHA ÖNCE ÖLEN MADENCİLERİN YAKINLARI DA YARARLANACAK

İşçilerin Başbakan’a “Sendika işçinin sesi olmadı. Patronun sesi oldu” dedikleri de belirtildi. İşçilerin Bakanlar Yıldız ve Çelik’le bir araya geldikleri toplantıda ise Çelik, sivil şehit düzenlemesine ilişkin bilgi verdi, önceki yıllardaki maden kazalarında ölen madenci yakınlarının da şehit yakınlarına verilen imkânlardan yararlanacağını söyledi.

CHP DE GARANTİ VERDİ

Soma’dan gelen işçiler daha sonra CHP’yi ziyaret etti. İşçilerden Eren Malkoç, vekillere elini uzatarak “Eğer bizim ölmemizi istemiyorsanız, bu eli tutmak için size ihtiyacımız var. Bu eli tutar mısınız? Eğer ocaklar iyileştirilmezse bizimle beraber o ocakların en ücra köşelerini gezmeyi kabul ediyor musunuz?” dedi. Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Sonuna kadar” yanıtını verdi. Madenciler, MHP ve HDP gruplarını da ziyaret ederek sorunlarını anlattı.