BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,97
ALTIN 2.450,13
HABER /  POLİTİKA

Başbakan neden 3 çocuk istiyor?

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın '3 çocuk yapın' sözünü değerlendirdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'en az 3 çocuk yapın' çağrısının bilimsel açıklaması Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan geldi.

Suat Kılıç,"Türkiye'deki bilimsel verilere göre, nüfusu bugünkü gençlik oranlarıyla tutabilmenin yolu her ailede asgari 3 çocuğun olmasıyla mümkün..." şeklinde konuştu. Kılıç, Başbakan Erdoğan'ın çağrısının belirli kesimlerden sıkı eleştiriler aldığını, hatta 'tipik muhafazakar erkek davranışı', 'çok çocuk talep ediyor' şeklinde 'sözüm ona' sosyolojik bilimsel değerlendirmeler yapanların bile olduğunu vurguladı.

FAZLASI GENÇLEŞTİRİR

Dünyada nüfus grafiklerinin, demografik yapıların çan eğrisi gibi zirve noktasından geriye dönmeye başladığını, dünya nüfusunun yaşlandığını ve en hızla yaşlanan nüfusun Avrupa Birliği üyesi ülkelerin nüfusu olduğunu bildiren Kılıç, şu ifadelere yer verdi: ''Türkiye'deki bilimsel verilere göre, nüfusu bugünkü gençlik oranlarıyla tutabilmenin yolu her ailede asgari 3 çocuğun olmasıyla mümkün. Yani üç olduğunda çok genç bir nüfus olmayacağız sadece mevcut nüfus istatistikleri, mevcut yaş grafiklerini varlığını muhafaza etmiş olacak. Bu sayı üçten fazlaya gittikçe de Türkiye nüfusu bugünkü gençlik grafiklerinden daha genç bir noktaya taşınmış olacak."