BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Başbakan hastane açtı

Çanakkale'de 50 yataklı Devlet Hastanesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

Abone ol

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde 3 milyon YTL'lik harcamayla yaptırılan 50 yataklı Devlet Hastanesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

Erdoğan, açılışta vatandaşların ‘Doktor isteriz’ sloganları üzerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a atama yapılması için talimat verdi.

Gelibolu Devlet Hastanesi'nin açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93'ncü yıldönümünü kutluyoruz. 93 yıl sonra bugün Türkiye'yi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma hedefine olaşmak içinde yine aynı ruh ve heyecanla bir bütün haline gelmiş ve birbirimize kenetlenmiş durumdayız. Çanakkale Savaşları bakmasını bilenler için bu hususta adeta hazine değerlerine sahiptir” dedi.
Türkiye'nin kabına sığmayan bir ülke haline geldiğini belirten Başbakan Erdoğan, 5-10 yıl öncesine kadar gözümüzde büyüttüğümüz pek çok başarının artık yakalandığını ve bir çoklarının da geride kaldığını söyledi. Şimdi hedef daha ileri, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkabilmek için 2023 yılında yani Cumhuriyetimiz'in 100'ncü yılını kutlarken çok daha farklı bir Türkiye olarak sizlerle beraber olacağız” diye konuştu.

ENFLASYON TEK HANELİ RAKAMLARA İNDİ

Enflasyonda tek haneli rakamların yakalandığını da ifda eden Başbakan  Erdoğan, şunları söyledi:
“Türkiye enflasyonda üç haneli rakamları yaşadı. Yani cebimizde sürekli olarak bir modern hırsız dolaşıyordu. Maaşımız, aldığımız gün adeta güneş karşısındaki bir kartopu gibi eriyip gidiyordu. 79 senede Türkiye'nin milli gelirde ulaştığı nokta 181 milyar dolardır. Beş yılda bunun üzerine 308 milyar dolar koymak suretiyle 489 milyar dolara yükseltik. Nasıl oldu bu? Hortumlar kesildi. Gece gündüz çalışıyoruz, işte eser. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Bunu böyle bilin.”

DOKTOR ATANMASI İÇİN TALİMAT VERDİ

Gelibolu'ya bir yılda devlet hastanesi yaparak halkın emrine sunmanın bahtiyarlığını yaşadıklarının altı çizen Başbakan Erdoğan, geçmişte temeli atılıp, 10-15 yılda bitirilemeyen eserlerin olduğunu söyledi, “Artık o devir geride kaldı. İşte şu an devlet hastanesi hizmetinizde” dedi. Bu sırada, vatandaşlardan ‘Doktor istiyoruz, doktor’ sesleri yükseldi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, “Doktor eksiğiniz varsa Sağlık Bakanım burada hemen gırtlağına yapışırım” diye cevap verdi. Ardından da hastanenin başhekimi Seyhan Arslan'a dönen Başbakan Erdoğan, “Doktor eksiğimiz çok mu?” diye sordu. Başhekim Arslan, üç uzman doktorun yeterli olacağını söylemesi üzerine Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a “Bina her şey değil. Hemen hastanemizin uzman doktor sorunun çözelim” diyerek, talimat verdi.

‘DAHA ÇOK DOKTOR YETİŞTİRİLMELİ’

Doktor açığı konusundaki diyaloğun ardından konuşmasına devam eden Erdoğan, hastanedeki doktor açığının bir gerçeği daha ortaya koyduğunu savunarak, üniversitelerde daha çok sayıda doktor yetişmesi gerektiğini kaydetti. Geçen Tıp Bayramı'nda Sağlık Bakanı Akdağ'ın yabancı ülkelerdeki bir öğretim üyesine 24 öğrenci düşerken Türkiye'de bu sayının 3.6 öğrenci olduğunu açıklamasının kendisini şok ettiğini belirterek, “Hocalarımızdan, YÖK'ten özellikle istiyoruz. Biz daha fazla öğrenci yetiştireceksiniz. Bunun hiç bahasi yok. Hükümet olarak üzerimizse ne düşüyorsa yapacağız” dedi.
Gelibolu Yarımadası'na beş yıl içinde 40 milyon YTL yatırım yaptıklarına da dikkati çeken Başbakan Erdoğan, kurulacak simülasyon merkeziyle birlikte ilçede tarihin ayağa kalkacağını da vurguladı.

AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, aile hekimliği uygulamasını 2008 yılı içinde Çanakkale'de de başlatacaklarını söyledi. Bakan Akdağ, “Aile Hekimliği'ni uygulamaya başlattığımız her şehirde hem vatandaşlarımız hem de sağlık çalışanları yeni durumdan ziyadesiyle memnun kalıyorlar. Karşılıklı bir güven ortaya çıkıyor. Vatandaşlar dilediği hekimi seçebiliyor. Hekimler, artık aile albümlerine girmeye başladı” dedi.
Başbakan Erdoğan, konuşmaların ardından beraberindeki bakanlarla birlikte kundelesini kestiği hastaneyi hizmete açarak, gezdi. Başbakan Erdoğan, hastanenin acil servis çıkışında 26 yaşındaki, türbanlı bilgisayar teknisyeni Serpil Mercan'la bir süre sohbet etti. Başbakan Erdoğan, kendisinden iş isteyen Mercan'a durumuyla ilgileneceğini söyledi.
Başbakan Erdoğan, daha sonra Biga İlçesi Karabiga Beldesi'ndeki İÇDAŞ Demir, Çelik, Enerji, Tershane ve Ulaşım A.Ş.'nin entegre tesislerini açmak üzere helikopter ile Gelibolu'dan ayrıldı.

OYUNCAĞI İSTEMEDİ YAYGARAYI BASTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 93'üncü yılı kutlama törenlerinde de oyuncak dağıtmaya devam etti. Şehitler Abidesi'ndeki törenin ardından helikopterinin gelmesini beklerken Başbakan Erdoğan vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi, çocuklara oyuncak dağıttı. Erkek çocuklara kamyon, kızlara ise bebek veren Başbakan Erdoğan, minik bir kızın avaz avaz ağlamasıyla şaşırdı. Korumaların bebek verdiği minik kız Başbakan Erdoğan’ın bütün çabalarına rağmen susmadı, aksine daha çok bağırıp ağlamaya başladı. Herkes minik kızın oyuncak alamadığı için ağladığını düşündü. Minik kız Başbakan Erdoğan ve kendisini izleyenlerin şaşkın bakışları arasında annesi tarafından uzaklaştırıldı. Başbakan Erdoğan’ın Şehitler Abidesi’nden ayrılmasından sonra avazı çıktığı kadar bağıra bağıra ağlayan kızın 2'nci Kolordu Komutanlığı’nda görevli bir uzman çavuşun kızı Berna Özkan olduğu ve kendisine verilen hediyeyi istemediği için ağladığı öğrenildi