BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Bu ülkede kanı bozuklar var

Bakan Faruk Çelik, isim vermeden partisinin kapatma davasına değindi. Ama çok ağır sözler kullandı. İşte o açıklama;

Abone ol

"Medya Örgütlenmesi Yoluyla Çocuk İşçiliğine Karşı Farkındalık Geliştirme Projesi" tanıtım toplantısında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, isim vermeden partisinin kapatma davasına değindi.

Çelik, Türkiye'deki "her an her şey olabilir" anlayışını eleştirerek şöyle konuştu:

"Bu, üçüncü dünya ülkelerinde olur. Maalesef Türkiye bu talihsizlikleri uzun bir süredir yaşıyor. Ben olsam da sen olsan da olsak da olmasak da 'cumhuriyet ve değerleri ilelebet yaşayacak' anlayışını kılcal damarlarımıza kadar taşımalıyız. 70 milyon insana şüphe ve yargılarla bakılmaması gerekir. Kanında bozukluk olan, bu memleketin bayrağıyla, toprağıyla, cumhuriyetiyle sorunu olanlar olabilir ama bunların marjinalin marjinali noktasındaki konumlarını 70 milyona sirayet ettirecek tarzda bir haksızlığı da bu millete yaptırmayalım. Doğru değil. Umarım bu süreç demokrasimiz açısından, cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması açısından bir dönüşüme doğru istikamet almaya başlar. Aksi halde bu olaylar devam ederse bundan kaybedecek olan 70 milyon olacaktır. Diliyorum bu süreç doğru yöne yönlenir. Türkiye'nin, AB hedefine birlik, beraberlik ve dayanışma içinde yürümesi gerekiyor. Yaşanan sıcak gelişmeler önümüzdeki günlerde her şeyi açıkça ortaya koyacak. Ak ile kara belli olacak."

Türkiye'de durmayı bile yeğlemiyorlar

Çelik, gazetecilerin, "kanı bozuklar olabilir" ifadesinin AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olup olmadığı sorusu üzerine, bunun söz konusu olmadığını söyledi. Yargıtay’ın kastedilip edilmediğinin sorulması üzerine de Çelik, "Böyle bir şey olabilir mi? Bunu nasıl oraya bağlıyorsunuz? Türkiye’de böyle unsurlar var. 70 milyon olarak bunları çok abartmamız doğru değil. Bunlar Türkiye’de durmayı bile yeğlemiyorlar. Çok çok marjinal, bu topraklarda barınmaya bile cesaret edemeyen böyle unsurlar cumhuriyet kurulduğu zamanlarda vardı, bugün de var, gelecekte de olacak" dedi. Çelik, yaptığı konuşmanın bir kısmının Sosyal Güvenlik Reformu, diğer kısmının ise kapatma davasıyla ilgili olduğunu söyledi.