BIST 9.798
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,21
HABER /  SPOR

Sergen neden kadro dışı?

Eskişehirspor'un Teknik Direktörü Metin Diyadin, Sergen Yalçın'ı kadroya almamasının gerekçesini açıkladı.

Abone ol

Sakaryaspor ile 1-1 kalan Eskişehirspor’un Teknik Direktörü Metin Diyadin, yıl futbolcu Sergen Yalçın’ın kendisi ile kadro pazarlığı yaptığını belirterek, “Hiçbir futbolcu ile kadro pazarlığı yapmam” dedi.

Eskişehirspor kendi sahasında Sakaryaspor ile berabere kalarak bir puana razı oldu. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik direktörleri maçla ilgili görüşlerini açıkladı.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Metin Diyadin, ligde zirve için çekişen 4 takımdan biri olan Sakaryaspor ile berabere kaldıklarını, yarışın sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Diyadin şöyle devam etti:

“Rakibimizle kendi sahamızda berabere kaldık. Bu yarış sonuna kadar devam edecek. Rakibimize yediğimiz gol ve son dakikalarda verdiğimiz pozisyon dışında pozisyon vermedik. Futbolcularım iyi mücadele etti. Galibiyeti çok istiyorduk ama berabere bitti. Sonuna kadar bu yarış devam edecek.”

SERGEN’E KIZMIYORUM

Gazetecilerin Sergen Yalçın’ı maç kadrosuna neden dahil etmediği yönündeki soruyu yanıtlayan Metin Diyadin, hiçbir futbolcu ile kadro pazarlığı syapmayacağını söyledi. Diyadin, Sergen Yalçın ile ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sergen Yalçın maçtan bir gün önceki antreman sonrasında menejerine benim için ‘İlk 11’e almayacaksa beni kadroya almasın’ demiş. Ben de bu konuyu kendisiyle görüştüm. ‘Çıkabilirsin’ dedim. Kadroya almadım. Benimle kadro pazarlığını hiçbir oyuncu, adı ne olursa olsun hiçbir futbolcu yapamaz. Ona kızmıyorum, bugüne kadar böyle gelmiş böyle gidiyor. Bizim tarzımız da budur. Adı ne olursa olsun, kadromun pazarlığını kendimle yaptırmam. Ben de her şey nettir. Sergen Eskişehirspor’un profesyonel futbolcusudur. Aldığı rakamlar, ücretler bellidir. Böyle bir maçta bizim kullanma şansımızı bile kendisi itmiştir. Onun için de bunu yönetim değerlendirir. İster teknik direktör olsun, ister futbolcu olsun, kulüpler büyüktür. Kulübün büyük olduğunu herkes bilecek. Oyuncu de teknik direktör de bunu bilecek. Hiç icazetle gelmedim. Ben kendime düşeni yaparım. Ben faydalanacağım zaman faydalanırım, kimseye opsiyon tanımayı düşünmüyorum.”
Bir gazetecinin Sergen Yalçın’ın önemli bir maç öncesinde reklam filmi çekimlerine katılmasını eleştirmesi üzerine Diyadin, “Yüzde yüz haklısın. Ben de gereğini yapıyorum. Bir takım galip gelir, mağlup olur, berabere kalır. Oyuncular takım gibi oynar. Ben doğrusu neyse onu yaparım. 26 haftadır buradayım. ilk başlangıçtan beri sıkıntılar oldu. Krizi yönetmeye çalışıyorum. Kulübün büyüklüğü adına kellemi alıyorum bu işleri düzeltmeye çalışıyorum” dedi.

SAKARYASPOR BİR PUANA SEVİNDİ

Sakaryaspor Teknik direktörü Hüsnü Özkara ise Eskişehirspor karşısında istedikleri bir puanı aldıklarını söyledi. Özkar, “Eskişehirspor’un gücünü biliyordum. Eskişehirspor’a fazla pozisyon vermeden hatadan gol yedik. Her iki takım mücadeleydi. Çok güzel maç oldu ben memnunum. Bir puan bizim için de onlari içinde önemliydi. Bizim için bir puan çok önemlidir. İnşallah Eskişehirspor ile birlikte süper lige birlikte çıkarız. Sergen konusu hocanın kendi tasarrufu. Biz Sergen’li ya da Sergen’siz her türlü tedbiri almıştık” diye konuştu.