BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.439,01
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıtı duygulandıran anlar

Büyükanıt Paşa, şehit ailesini taziye ziyaretine gitti. Ziyareti sırasında öyle anlar yaşadı ki... Anlatırken çok duygulandı...

Abone ol Uğur Dündar’ın Star TV Ana Haber Bülteni'ndeki ilk gününde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile yaptığı özel röportaj ekrana geldi ve çok önemli bir ayrıntı ortaya çıktı.

Büyükanıt, röportajda kendisini çok duygulandıran bir olaydan bahsetti.

"Kendimizi küçük görmeyelim, biz büyük bir milletiz. Bunu yaşayarak görüyoruz. O bakımdan milletimize olan bağlılığımız, sevgimiz her geçen gün artıyor" diyen Büyükanıt, Haymana’nın bir köyünde katıldığı şehit cenazesinde yaşadığı duygusal anları şöyle anlattı:

"Arkadaşlarımızla birlikte gittik. Defin işlemi yapıldı. Şehitimizin tabutunun üzerine koyduğumuz bayrağı babaya hediye ettik. O anda bayrağı havaya kaldırdı. Kalabalık bir cenaze töreniydi. ’Ne mutlu bana, ben şehit babasıyım’ dedi. Bunu acaba dünyada hangi ülkenin ferdi söyleyebilir. O birinci aşaması. Diğer aşaması; anneyi taziyeye gittik. Tabii çok kendinde değil. Elini öptüm annesinin, ki yaşı benden küçük olduğunu tahmin ediyorum. Sonra ayrıldık. Annesinin elini öperken çekilen resim basında yer aldı.



Basında yer alınca bazı muhabirler ertesi gün tekrar köye gitmişler, annesiyle konuşmuşlar. Demişler ki, ’Dün şehit cenazesinde komutan sizin elinizi öptü ne hissettiniz?’.. Burası çok önemli; annenin verdiği cevap: ’Benim elimi öperken ben kendimde değildim. Yoksa kendimde olsam ben komutana elimi öptürür müyüm? Ben onun elini öperim. Bakın bu, yüksek bir ruh halidir." (Televizyongazetesi)