BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,70
ALTIN 2.421,69
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Erdoğana ölüm tehdidi

KPSS'yi kazandığı halde atanmamasına sinirlenen öğretmen adayı, Erdoğan'a mektupla ölüm tehdidinde bulundu.

Abone ol

Erzurum'un Çat ilçesinde oturan 26 yaşındaki Aras, üniversitenin Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. KPSS sınavını kazanmasına rağmen 4 yıl boyunca ataması yapılmayan Aras, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e peş peşe mektuplar yazdı.

Aras, Başbakan'a yazdığı mektupta, 4 yıldır atamasının yapılmadığını, geçinemediğini ve borcunun bulunduğunu anlatıp, şöyle devam etti: "İnandığın Allah'a yemin olsun ki seni veya ailenden birini öldürürüm. Hem de herkesin gözü önünde bunu yaparım. Hapis ya da ölüm hiç ama hiç önemli değil. Bu uyarıyı dikkate al... Kaybedecek bir şeyi kalmayanın yapamayacağı şey yoktur. Oğlunu, kızını, karını seni öldürürüm. Eylül'ün 15'ine kadar atamamı yapmazsanız aileden biri öldürülecektir."

BAKAN ÇELİK'E DE ÖLÜM TEHDİDİ
Aras, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e yazdığı mektupta da Çelik'i, eşini ve çocuklarını öldürmekle tehdit etti. Aras, mektubuna açık adresini de yazmaktan çekinmedi. Milli Eğitim Bakanlığı tehdit dolu mektuplar üzerine Ankara Adliyesi'ne suç duyurusunda bulundu.

TUTUKLANDI
Mektupları inceleyen Cumhuriyet Savcısı Ferit Güneş ve Mehmet Odabaşı, Çelik ile Erdoğan'a yazılan mektuplar için ayrı ayrı iddianameler düzenledi ve tehdit suçundan, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Erzurum'da gözaltına alınan Aras, Ankara'ya getirildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından 25 Ağustos'ta tutuklanarak cezaevine kondu.

'PİŞMANIM' DEDİ
Aras, bir sonraki duruşmada, "Krize girdiği için mektup yazdığını" söyledi ve "Pişmanım" dedi. Bunun üzerine yargıç, yeni TCK uyarınca tehdit suçunun cezası 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olduğu için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. 40 gün sonra cezaevinden çıkan Aras, dava sonucunda bu suçtan mahkûm olursa devlet memuru olamayacak.

Haber: Enis Yıldırım
Kaynak:www.sabah.comç.tr