BIST 10.639
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.491,58
HABER /  GÜNCEL

Zamandan yeni bir gazete

Zaman, yeni bir gazete çıkarıyor. Gazete bayilerde yer almak için gün sayıyor. Peki gazetenin içeriği nasıl olacak?

Abone ol

Zaman gazetesi İngilzce bir gazete çıkarıyor. Gazetenin dili, üslubu, hedef kitlesi farklı olacak bir gazeteni prova baskıları yapıldı. 2007'nin başında yeni bir gazete kamuoyunun karşısına çıkacak. İsmi de çıkıyor "Today's Zaman"

Ucuz ve ekonomi gazetesi bekleyenler yanılacak. Dumanlı'nın iddiasına göre gazetenin vizyonu Türkiye sınırlarını aşacak. Sadece ayağı değil kalbi ve kafası- Türkiye'de olup, daha evrensel, daha kuşatıcı bir yayın ile okurların karşısına çıkacak.

Kendine mahsus yazarları, yorumcuları olacak. Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen kalemleri olacak. Genel Yayın yönetmenliğini Bülent Keneş, Ankara temsilciliğini de Kerim Balcı yapacak.

Zaman Genel Yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, alt yapısının Zaman'ın web sayfasında çalışan ekip olduğunu belirtti. 4 yıllık çalışma ve tecrübenin yeni gazeteye büyük katkı sağlayacağını yazdı.

Dumanlı, Türkçe titizliğe devam edeceklerini de sözlerine ekliyor ve iddialı şu sözleri sarfediyor:

"Bu gazete bir yandan Türkçe bilmeyen insanlara Türkiye'yi anlatacak; diğer yandan da Türkçe öğrenmek isteyen kişileri Türkçe öğrenmeye teşvik edecek. İngilizce öğrenmek isteyen okurlar bu gazete ile pratik yapma, kelime dağarcıklarını genişletme imkânı bulacak. Aynı avantaj Türkçe bilmeyenler için de geçerli."