BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,76
ALTIN 2.429,25
HABER /  GÜNCEL

ABye üyelik için din engel olmamalı

Beş büyük Avrupa ülkesinin vatandaşlarının çoğunluğu, Avrupa Birliği'ne katılmak için dinin bir engel oluşturmaması gerektiğini düşünüyor.

Abone ol

Gazete, Harris Interactive adlı araştırma kuruluşu tarafından 30 Kasım ve 15 Aralık tarihlerinde 5 Avrupa ülkesi ile ABD'de yapılan kamuoyu araştırmasında elde edilen sonuçlara göre, bu ülkelerin halkının çoğunluğu, dinin AB üyeliği için engel oluşturmaması gerektiğini düşünürken,
Fransız ve Almanların yüzde 35'i AB'yi her şeyden önce bir "Hristiyan kulübü" olarak kabul ettiklerini belirtti.


Bu arada, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya ve Almanya'da araştırmaya katılanların yüzde 69'u, çocuklarının bir başka dinin mensubu ile evlenmelerine "hayır" demeyeceklerini kaydetti.


Araştırma sonuçlarına göre, Amerikalıların yüzde 53'ü kadınların kamusal alanda türban takma hakkı bulunduğunu düşünürken, bu oran İngilizlerde yüzde 23, Fransızlarda ise yüzde 13 seviyesinde kaldı.


Amerikalılar ve Fransızlar arasındaki karşıtlık, inanç konusunda da ortaya çıktı: Fransızların yüzde 32'si, Amerikalıların ise sadece yüzde 4'ü ateist olduklarını söylediler.


Fransızların sadece yüzde 10'u, Amerikalıların ise yüzde 77'si çocuklarının okulda dini sembol taşıma veya kıyafet giyme hakkı bulunduğuna inandığını, Fransızların yüzde 72'si, Amerikalıların ise yüzde 59'u okullarda dini eğitim verilmesine karşı olduğunu açıkladı.