BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan ulusa seslendi!

Başbakan Erdoğan, "Ulusa Sesleniş" konuşmasında Suriye ve Gazze politikalarını eleştirenlere cevap verdi.

Abone ol
Başbakan Erdoğan, hükümetin Suriye ve Gazze politikasını eleştirenleri, kendi tarihini bilmemekle suçladı! Türkiye'nin huzuru için bölgedeki huzurun şart olduğunu anlatan Erdoğan, Şam'dan ve Gazze'den gelenlerin Anadolu insanıyla birlikte kurtuluş mücadelesi verdiğini söyledi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, televizyonlarda yayınlanan Ulusa Sesleniş konuşmasında hükümetin politikaları hakkında bilgi verdi. Başbakan Erdoğan, Suriye'de yaşananlara Türkiye'nin sessiz ve tepkisiz kalamayacağını söyledi. Bölgenin güven ve huzur içinde olmasının Türkiye için önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, Filistin'de yaşananlar için İsrail'i suçladı. Türkiye'nin hiçbir ülkeye düşman olamayacağını anlatan Erdoğan, 2023 yılında Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri olarak görmek istediklerini söyledi.
 
"900 MİLYON DOLAR BORCUMUZ KALDI"
 
 Merkez Bankası'nın kasasında, tüm zamanların rekor seviyesi olan, 117 milyar 165 milyon doların bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan, 2002 yıl sonunda 23,5 milyar dolar olan IMF borcunu, uzu yıllar sonra 1 milyar doların altına düştüğünü, toplam borcun 900 milyon dolar olduğunu ifade etti. Erdoğan, 2013 yılının ilk aylarında yapılacak ödemeyle IMF'e olan borcun tamamen sıfırlanacağını söyledi.
 
"SURİYE VE GAZZE'YE OLAN İLGİMİZİ ANLAMIYOR OLABİLİR"
 
Suriye'de son derece kanlı bir süreç yaşandığını, Suriye halkının, değişim, özgürlük, insanca yaşam taleplerinin, Suriye rejimi tarafından reddedildiğini altını çizen Başbakan Erdoğan, Gazze ve Suriye konusunda yürütülen dışpolitika eleştirilerine cevap vererek, Türkiye'nin öncelikle konuya insani boyuttan baktığını kaydetti. Türkiye'nin orada yaşayanlarla ortak bir tarih ve ortak inançlara sahip olduğunu söyleyen Erdoğan, Çanakkale şehitliğinde Gazze'den, Kudüs'ten, Şam ve Halep'ten gelen insanların bulunduğunu söyleyerek, "Kendi öz tarihini dahi bilmeyenler, kendi öz tarihine, kendi ecdadına dahi yabancılaşanlar Suriye ve Gazze'ye olan ilgimizi anlamayabilirler" diye konuştu.

"DÜNYA SAVUNMA LİGİNDE ÜST BASAMAKLARA TIRMANMAYA BAŞLADI"
 
Bu ay içinde ayrıca, Altay Projesi İlk Prototip Töreni'nin yanı sıra, Vergi Denetim Kurulu Eğitim Merkezi ile Kütahya Zafer Bölgesel Havalimanı ve toplu açılış törenlerine katıldığına dikkat çeken Erdoğan, ALTAY Projesi ile ilgili şunları söyledi: 
 
"29 Temmuz 2008 tarihinde, ALTAY Projesinin imza törenini gerçekleştirmiş, savunma sanayimiz için tarihi bir adım atmıştık. Bu ay içinde, yani 15 Kasım günü, attığımız o imzanın, verdiğimiz o kararın, adeta ete kemiğe bürünmesine, somutlaşmasına şahitlik ettik.
 
Türkiye, ALTAY Projesi ile ana muharebe tanklarını kendisi tasarlayıp, kendisi üretebilen sınırlı sayıdaki ülkeler arasına girdi. Türkiye bu proje ile dünya savunma liginde üst basamaklara tırmanmaya başladı. Son 10 yılda, savunma sanayimizde ilkleri başardık. Türkiye, yaptığımız yatırımlarla, uygulamaya koyduğumuz projelerle, artık kendi gemisini, uçağını, uydusunu, kendi silahlarını üreten, hatta ihraç eden ülke konumuna yükseldi."
 
"İLERİ STANDARTLARA KAVUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
 
Bir yandan, yurt içindeki kalkınma hamlelerine hız verdiklerini, diğer yandan dış politikadaki yoğun temasları sürdürdüklerini belirten Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Allah'ın izniyle, sizlerin hayır duaları ve destekleriyle, Türkiye'yi büyütmeye, Türkiye'yi her alanda çok daha ileri standartlara kavuşturmaya devam edeceğiz. Yeise, ümitsizliğe, yılgınlığa asla kapılmadan, karamsarlığa asla prim vermeden, engelleri tek tek aşarak hedeflere hep birlikte ulaşacağız. Şunu bilmenizi isterim ki, millete hizmet için çalışanlar asla yorulmazlar; tam tersine, biz, sizlere hizmet ürettikçe, çalıştıkça, daha bir coşkuyla, daha bir umutla, daha bir heyecanla, cehdimize cehd katıyor, enerjimizi çoğaltıyoruz."