BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.416,30
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Vural'dan Erdoğan'a muhteşem eleştiri

MHP'li Oktay Vural, Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl'a neden kızdığını buldu.

Abone ol
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Erdoğan'ın kontrolsüz ve denetimsiz bir güç istediğini savundu. Başbakan'ın devleti fetvalarla yönetmek istediğini de söyleyen MHP'li Vural, Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl eleştirisiyle ilgili de oldukça ilginç bir değerlendirmede bulundu.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Filistin'e, BM'de üye olmayan gözlemci devlet statüsü tanınmasının olumlu bir adım olduğunu ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kontrolsüz ve denetimsiz bir güç istediğini savunan Vural, ''Başbakan fetvalarla devlet yönetmek istiyor. Dediğim dedik, öttüğüm düdük. Ali kıran baş kesen olacak. 'İstediğimi asayım, istediğimi keseyim, kimse beni denetlemesin' diyor. Bu zihniyetin demokrasi ile hiçbir alakası yoktur. Bu, 'Ben ne dersem o olur' sistemi. Bu Tayyip tipi başkanlık sistemi, modelidir, Türk tipi başkanlık sistemi değil." diye konuştu.
 
MUHTEŞEM YÜZYIL
 
Başbakan Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili eleştirilerini anımsatan Vural, ''Dizide Ebusuud Efendi, Pargalı'ya 'böbürlenme, büyüklenme, her şey sen değilsin' deniliyor. Başbakan alınmış olabilir." dedi.
 
Patriotlar konuşlandırılmasıyla ilgili tartışmalara da değinen Vural, ''Bu Patriotlar hangi risk ve tehdidi ortadan kaldırmak için Türkiye'ye geliyor?'' sorusunu yöneltti.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik ''seçmece fezleke olmaz'' dediğinin anımsatılması üzerine Vural, ''Sulandırmaya, mazeret aramaya gerek yok. MHP'nin tavrı nettir. Terörle ilişkili olanların dosyalarının bu şekilde değerlendirilebileceğini düşünüyoruz. CHP'nin bu konuda bir uzlaşma noktasına destek vermesi gerekirdi ama dokunulmazlıklar konusunda öncelikle bir hassasiyetin CHP'de olmadığını görüyoruz. Öncelikle olarak terör ve şiddetin Meclis'ten arındırılması gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarının anımsatılması üzerine Vural, ''Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla geçmişteki görüntüler yaşanacak diye bir şey söz konusu değil. Biz de bu ülkede terör örgütünün askerimizi, polisimizi şehit etmesini görmek istemiyoruz. Engin Alan'a dokunuyorlar da bunlara niye dokunamıyorlar?'' diye sordu.
 
Vural, Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça AK Parti'nin içinde çatışmaların derinleştiğini savundu.