BIST 9.984
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.427,35
HABER /  DÜNYA

İran'dan Filistin'e BM desteği!

İran, Filistin'in BM'deki yeni statüsünü desteklediğini açıkladı.

Abone ol
İran, Filistin'in BM'de ''üye olmayan gözlemci devlet'' statüsü kazanmasını olumlu ve ileri dönük bir adım olarak değerlendirdi.
 
Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, Filistin'in BM'de ''gözlemci devlet'' statüsü kazanmasını tam bağımsızlık için atılan ilk adım olarak değerlendirdi.
 
Mihmanperest, Filistinlilerin bu kazanımının olası İsrail saldırılarına karşı hukuki mücadelede ve saldırıların önlenmesinde önemli olduğunu kaydetti.
 
İran'ın dönem başkanlığını yaptığı Bağlantısızlar Hareketi'nin, Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğunu tekrarlayan Mihmanperest şunları belirtti:
 
''Yeni statünün, Filistinlilerin gasbedilen topraklarda tam hakimiyeti, asıl vatanlarına dönmeleri ve gayri meşru siyonist İsrail'e karşı direnişin sürmesi için bir ilk adım olacağına inanıyoruz'' ifadesini kullandı.
 
Mihmanperest, Filistin'in BM'ye tam üyeliği için ise şartların en kısa sürede hazır hale getirilmesi temennisinde bulundu.
 
Filistin, bugün BM'de yapılan oylamada 9 'hayır', 41 'çekimser' ve 138 'evet' oyu ile ''üye olmayan gözlemci devlet'' statüsü kazanmıştı.