BIST 10.265
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.396,39
HABER /  GÜNCEL

Bu tarihi bir karardır!

Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu Atatürk Havaalanı'nda açıklama yaptı.

Abone ol

ABD dönüşü Atatürk Havalimanı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM'deki tarihi oylamayı dair açıklamalarda bulundu

Ahmet Davutoğlu Filistin'in 138 oyla devlet kabul edilmesi kararını tarihi bir karar olarak değerlendirdi.

İşte Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

FİLİSTİN ARTIK DEVLETTİR

İki hafta önce Filistin Dışişleri ve Mısır Dışişleri Bakanı ile düzenlediğimiz toplantıda Filistin devletinin tanınması için ilk adımı atmıştık. New York'ta iner inmez Abbas'la görüşme yaptık bu oyu bekliyorduk. 138 oyla kabul edildi. Filistin artık devlettir.

Filistin toprakları işgal edilmiş devlet topraklarıdır. Eğer barış niyetleri varsa 2 devlet olarak masaya oturmalılar.

Sayın Abbas Erdoğan ve Gül'e oylama sonrası teşekkür etti. Bu karar bütün Filistin'de büyük heyecan yarattı. Bu tarihi karar Filistin'li kardeşlerimize hayırlı olsun. İnşallah 1967 sınırları içinde özgür bir Filistin devleti doğar.

ABD yaptığı açıklama ve oy ile bu kararın karşısında yer aldı. BM Genel Kurulu'nda alınan kararlar uluslararası toplumu daha çok etkieder. ABD'nin azınlıkta yer alması bizi üzmüştür. Bundan sonra kendileri ile tavrımızı açık bir şekilde devam edecek.

Bazı ülkeler Filistin devletinin elde ettiği hakları kullanmaması için telkinde bulunuyorlar. Bu adil değildir.

İSRAİL SOĞUKKANLI DÜŞÜNMELİ

Ahmet Davutoğlu, İsrail'i de sert şeklde eleştirerek, "İsrail soğukkanlı düşünmeli. Dün olduğu gibi yarında İsrail zulmüne karşı çıkarız. İsrail barış istiyorsa bu yeni durumu değerlendirmeli" şeklinde konuştu.