BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,32
HABER /  GÜNCEL

Araplar Erdoğan bıyığı yaptırıyor

CNN International verdi haberi, İngiliz gazetesi de sitesinden haber yaptı. Haberde Erdoğan fotoğrafı kullanıldı ve bıyık modası anlatıldı.

Abone ol

İngiltere'de yayınlanan Daily Mail gazetesi, Ortadoğu'da bıyık modasının büyüdüğünü ve buna bağlı olarak “bıyık nakillerinin" giderek arttığını belirterek, haberinde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bir fotoğrafını da kullandı.

Daily Mail, CNN televizyonunda yayınlanan ve Ortadoğu'da giderek artan bıyık modasına paralel olarak bıyık kılı nakillerinin de arttığını belirten programı internet sitesinde haber konusu yaptı.

BIYIK NAKİL OPERASYONU ARTTI

Gazete, Ortadoğu'da erkeklerin bıyığı “erkeklik ve güç" sembolü olarak gördüğünü belirterek, Türkiye'nin önde gelen estetik cerrahlarından Selahattin Tulunay'ın ifadelerine dayanarak “Türkiye'de bıyık nakli operasyonlarının son yıllarda kat kat arttığını ve müşterilerin çoğunun da Arap ülkelerinden geldiğini" yazdı.

Tulunay'a göre özellikle Ortadoğulu genç erkekler bıyığın kendilerini daha profesyonel ve bilge gösterdiğini düşünüyorlar.

TATLISES'İN BIYIĞINI SEVİYORLAR

Yine Tulunay'a göre gençler, daha çok İbrahim Tatlıses gibi ünlülerin bıyıklarını kendilerine örnek alıyorlar.

Tulunay CNN'de yayınlanan programda ayrıca daha karizmatik görünmek isteyen bazı politikacıların da bıyık nakli yaptırdıklarını söylüyor.

Operasyon çerçevesinde saçın yoğun bölgelerinden alınan kıllar bıyık bölgesine aktarılıyor. Bıyıkların büyümesi altı ay gibi bir süre alıyor.

BIYIK NAKLİ HANGİ ÜLKELERDEN

CNN'deki programa konuşanlardan biri de Paris'in ünlü estetik cerrahlarından Pierre Bouhanna. Doktor Bouhanna, bıyık nakli yaptıran müşterilerinin büyük bölümünün İran, Lübnan, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden geldiğini belirtiyor.

Daily Mail ise, CNN'in programından aktardığı haberinde Başbakan Erdoğan ve İbrahim Tatlıses'in yanı sıra Saddam Hüseyin ve Beşşar Esad gibi Ortadoğu liderlerinin fotoğraflarına yer veriyor.